Boodschappendienst Noordveen kan het wat rustiger aan doen

Boodschappendienst Noordveen kan het wat rustiger aan doen

Nog maar één dag per week maar extra hulp blijft welkom

ZUTPHEN - Hoewel er sprake is van een derde coronagolf merken de vrijwilligers van Boodschappendienst Noordveen dat het niet langer meer nodig is om drie dagen per week bereikbaar en inzetbaar te zijn. Het lijkt erop dat veel bewoners van Noordveen die hulp nodig hebben voor het doen van boodschappen terug kunnen vallen op hun naaste omgeving. Hartverwarmend.

Was het bij de start in maart 2020 nog zeer wenselijk om zes dagen in de week bereikbaar te zijn, in augustus vorig jaar kon dat al terug naar drie dagen per week. En per 1 mei aanstaande wordt het nog maar één dag in de week. Gekozen is voor de donderdag omdat op die dag het meest gebruik wordt gemaakt van de dienst. Ook is het een opsteker dat ruim een jaar na de oprichting van Boodschappendienst Noordveen nog altijd zoveel vrijwilligers bereid zijn om via de dienst klaar te staan voor een mede-wijkbewoner.

Hoe werkt het
Bewoners uit Noordveen kunnen straks alleen op donderdag (nu nog op dinsdag, donderdag en vrijdag) tussen 10.00 en 12.00 uur bellen met 06-11646650 om aan te geven dat ze iemand nodig hebben die boodschappen voor ze doet. Diezelfde dag tussen 14.00 en 16.00 uur komt een vrijwilliger de boodschappenlijst en boodschappengeld ophalen, doet de boodschappen en levert deze met wisselgeld af. Daarvoor is wel nodig dat er voldoende contant geld in huis is.
Voor de boodschappen en het geld is een formulier opgesteld. Door het gebruik daarvan is er, ook achteraf, geen twijfel over het boodschappengeld en het wisselgeld. Uiteraard worden alle adviezen over afstand houden, geen handen schudden enzovoorts in acht genomen. Daarnaast wordt dringend geadviseerd een mondkapje te gebruiken tijdens de overdracht van de boodschappen en/of geld.
Boodschappendienst Noordveen is in maart 2020 opgezet in nauwe samenwerking tussen COOP Weg Naar Laren, Perspectief Zutphen, de wijkregisseur en de actieve vrijwilligersgroep Wijkteam Noordveen.Meer info op de website.


noordveenzutphen.nl