Foto: PR

Foto: PR

Gelijke kansen voor ieder persoon

ZUTPHEN - Bij Favorabel/WWIB Zorg op maat werken mensen met ‘een afstand tot de arbeidsmarkt’. Tachtig procent van de werknemers heeft een beperking of handicap.

WWIB & Favorabel is een maatschappelijk verantwoorde onderneming, een bedrijf waarin commercie en zorg hand in hand gaan. Dat is terug te zien bij de zorgvragers maar ook in de mensen die er werken in het activiteitencentrum aan de Nieuwstad 25 in Zutphen met winkel Favorabel.

WWIB & Favorabel is een flexibel en gedreven zorgonderneming met winkel in Zutphen. WWIB staat voor maatwerk en ondersteuning op gebied van zorg en werk-leertraject. Ook staat WWIB voor Wonen Werken Individueel Begeleiden, beperkingen hoeven geen beperking te zijn. Als de acceptatie er is maakt het vele nieuwe deuren open.

Drijvende krachten achter WWIB zijn Cees en Angela Bossenbroek. Beiden hebben ruim dertig jaar ervaring op het gebied van zorg en maatschappelijk ondersteuning. Die deden ze onder meer op in 25 jaar dienstverband bij Hanzeborg (tegenwoordig Trajectum). In 2005 besloot het echtpaar voor zichzelf te beginnen met het bieden van crisisopnames, 24-uurs zorg en ambulante zorg. In 2016 werd besloten WWIB in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, om zo het zorgondernemerschap nog beter en breder te kunnen uitdragen.

Met veel passie weet WWIB altijd de juiste zorgoplossingen te vinden voor een zeer diverse doelgroep. Of het nu gaat om onderwijs, werken, wonen of vrije tijd; WWIB stimuleert altijd de deelname aan de maatschappij. Zo moet worden voorkomen dat mensen met chronische, verstandelijke of psychische beperkingen dan wel gedragsproblemen als autisme, in een sociaal isolement belanden. De ondersteuning is er dan ook altijd op gericht om de zelfstandigheid te vergroten, terugval te voorkomen en het sociale netwerk te versterken. Maatschappelijke betrokkenheid wordt gestimuleerd, zodat actief een bijdrage aan de samenleving geleverd kan worden. De cliënt heeft de regie over zijn eigen leven, dus ook over de te ontvangen zorg. Hij kiest zijn eigen ondersteuningsdoelen en bepaalt zelf waarbij hulp gewenst is. De individuele begeleider adviseert en zorgt ervoor dat de cliënt het juiste zorgaanbod krijgt.