PvdA-fractievoorzitter Jasper Bloem reikt rode taart uit aan Marijke Simon, onder toeziend oog van een van de inwoners van de dierenweide. Foto: PR
PvdA-fractievoorzitter Jasper Bloem reikt rode taart uit aan Marijke Simon, onder toeziend oog van een van de inwoners van de dierenweide. Foto: PR

Rode taart voor vrijwilligers dierenweide Zwanevlot

ZUTPHEN - De PvdA Zutphen-Warnsveld heeft de rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers die de dierenweide op het Zwanevlot onderhouden. Dit soort bewonersinitiatieven zijn juist ontzettend belangrijk voor de leefbaarheid en sociale samenhang in de Zuidwijken, zo laat de partij weten.

Een groep enthousiaste vrijwilligers onderhoudt sinds 2003 de dierenweide op het Zwanevlot. Jong en oud zijn actief met de verzorging van de dieren en het onderhoud aan de hekken en schuurtjes. Vooral de zorg voor de pony’s is populair bij de jonge vrijwilligers. Vorig jaar, juist ten tijde van de pandemie, heeft een nieuwe groep vrijwilligers zich gemeld. Er kwamen zoveel bij dat er even een reservelijst gemaakt moest worden. PvdA-fractievoorzitter Jasper Bloem: “De zorg voor dieren en onze leefomgeving verbindt mensen. De PvdA vindt die samenhang in de buurt belangrijk.”

Alle inkomsten haalt de dierenweide van sponsors en donaties. De dierenweide is daardoor onafhankelijk van subsidies. Marijke Simon vertelt enthousiast: “We hebben goed contact met de buurtbongerd en de bijentuin aan de overkant van de weg. De pony’s mogen af en toe in de bongerd grazen en de bongerd krijgt wat stalmest voor de tuin.”

Voor de toekomst heeft de dierenweide de wens om de houten hekken tussen de pony’s en de schapen te vervangen. Daarnaast heeft een schuurtje nog een opknapbeurt nodig, waarvoor ze een vrijwilliger zoeken die goed kan klussen. Iedereen die het leuk vindt om de dierenweide te helpen, kan zich melden bij Marijke Simon: marijkesimon5@hotmail.com.