Er worden gratis suikerspinnen uitgedeeld. Foto uit archief Oranjevereniging

Er worden gratis suikerspinnen uitgedeeld. Foto uit archief Oranjevereniging

Oranjevereniging Warnsveld wil toch wel íets vieren

WARNSVELD - Er is op Koningsdag opnieuw geen kleedjesmarkt, maar de Oranjevereniging Warnsveld wil toch nog wel íets vieren. Het is tenslotte de 140ste verjaardag van de vereniging en daarom worden er gratis suikerspinnen uitgedeeld.

Zeg je Koningsdag dan zeg je Warnsveld. Met elkaar is het bestuur er trots op dat de vereniging er ieder jaar in slaagt om een fantastisch feest voor jong en oud te te realiseren. Nadat het afgelopen jaar de festiviteiten geen doorgang konden vinden vanwege Covid-19 waren alle blikken gericht op 2021. Helaas gooit ook dit jaar corona roet in het eten en is het niet verantwoord om Koningsdag Warnsveld in al zijn pracht en praal te organiseren. Gezondheid en veiligheid gaan immers voor alles.

Voor een actieve Oranjevereniging die dit jaar haar 140ste verjaardag viert is dit natuurlijk bijzonder jammer. Daarom heeft het bestuur gekeken naar wat er nog wel mogelijk is. Met een smakelijke uitkomst: op Koningsdag 2021 staat de Oranjevereniging van 10 tot 15 uur met een suikerspinnenkraam voor het oude Gemeentehuis in Warnsveld (Gebouw van de GGD) aan de Rijksstraatweg. Iedereen die gekleed is in het oranje of iets draagt in deze kleur, een vlaggetje op de wang heeft of misschien met een complete Nederlandse vlag aankomt wordt door de jarige vereniging getrakteerd op een gratis suikerspin. Op deze manier hoopt het bestuur toch nog een feestelijk tintje aan deze dag te kunnen geven en de inwoners in oranje op straat te zien.

Later
Mocht het later in het jaar alsnog mogelijk zijn om een (beperkte) kleedjesmarkt te houden dan wordt bekeken wat er binnen dat kader nog te organiseren is. Maar Koningsdag 2021 wordt vooralsnog alleen Suikerspinnendag, in vijf verschillende smaken. Hoe deze dag er in de rest van Nederland uit zal zien is nog onduidelijk.Er zijn landelijke initiatieven die oproepen tot coronaveilige activiteiten zoals een digitale kleedjesmarkt en een oproep om met elkaar massaal de vlag uit te hangen. Dat laatste is natuurlijk altijd een goed idee is om uiting te geven aan de onderlinge verbondenheid, solidariteit met elkaar en medewerkers in de kritische sectoren.

Wie het belangrijk vindt dat dit soort evenementen blijft bestaan kan overwegen lid of donateur te worden van de Oranjevereniging Warnsveld. Dat kan al vanaf 5 euro per jaar. Meer details en informatie zijn te vinden op de facebookpagina van Oranjevereniging Warsnsveld en op onderstaande websites.


www.koningsdagwarnsveld.nl

www.dorpsfeesten-warnsveld.nl