Beverboom uitbundig in bloei. Foto: PR

Beverboom uitbundig in bloei. Foto: PR

Voorjaar in de Overtuin

WARNSVELD - Op 18 april staat de poort van de Overtuin weer wijd open. Een goede gelegenheid om eens een wandeling via de eenrichtingsroute door de in 1832 in landschapsstijl aangelegde tuin te maken. Monumentale bomen staan voorzichtig in blad, met een ondergrond van onder andere bosanemonen, lelietjes-van-dalen en blue bells. De ontluikende bladeren van de oudste honingboom van Nederland laten nog even op zich wachten, waardoor de indrukwekkende boomstructuur goed te zien is. Wel staat de oude imposante beverboom, oftewel magnolia grandiflora, uitbundig in bloei.

De vele fruitbomen die zijn aangeplant in de tijd van de dames van Verloren van Themaat staan voorzichtig in bloei. De appels, peren, kweeperen en pruimen laten zich in het voorjaar van hun mooiste kant zien. Voor de bijen die af en aan vliegen, is het een groot feest. En afhankelijk van het weer zullen ook de rododendrons, de Chinese blauwe regen uit 1936 en de zakdoekjesboom binnen afzienbare tijd in bloei staan. Een bezoek aan de Overtuin eind april/begin mei, is het hoogtepunt van het jaar. Er is koffie, thee en Overtuin-appelsap ‘to go’ verkrijgbaar.

In de galerie is de expositie ‘Room with a view’ van de in Warnsveld woonachtige Carla Nederbragt te bezichtigen. Drie jaar geleden exposeerde Carla ook in de Overtuin en sindsdien is er veel veranderd. Zo werkt ze nu op een kleiner formaat en met ei-tempera. Thema in haar werk is 'binnen en buiten' in zichzelf. Maar ook in ruimtes; ramen, gordijnen, vitrages, ieders 'huisje' en interieur. Vaak zonder de fysieke aanwezigheid van de mens. Het (huis)dier wat vaak nog wel aanwezig is versterkt die afwezigheid en verbeeldt daardoor een gevoel van eenzaamheid. Nog te bekijken tot en met 24 mei.

Bij de ingang van de tuin worden net als vorig jaar weer planten verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Overtuin.

De openingstijd is van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. De galerie is vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd. Er is geen pinautomaat aanwezig, graag contante betaling.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989

De oude imposante beverboom, oftewel magnolia grandiflora, staat uitbundig in bloei. Foto: PR