De kindertuin met daarop de koepelkas. Foto: PR

De kindertuin met daarop de koepelkas. Foto: PR

Inloopactiviteiten Kindertuin Hoge West

ZUTPHEN - De kindermoestuin op het volkstuincomplex Hoge West / Laarmansheuvel gaat van start. Op maandag 19 april en donderdag 22 april is er een inloopmiddag voor kinderen van 6 tot 11 jaar. Er zijn verschillende activiteiten waar de kinderen aan mee kunnen doen, zoals een minicursus eigen moestuin, groente voorzaaien in de kas en lekker hapjes maken met voorjaarsvitamientjes. Een gezellige middag voor kinderen om te ontdekken of ze het leuk vinden om vaker naar de kindertuin te komen.

De kindertuin Hoge West is bedoeld voor kinderen die houden van buiten spelen, interesse hebben in de natuur en het leuk vinden om bezig te zijn met moestuinieren en buiten kokkerellen. Vooral kinderen uit de buurt van de tuin zijn van harte welkom op de open middagen, maar kinderen die iets verderop in de wijk wonen mogen natuurlijk ook komen kijken. De inloopactiviteit is op beide dagen van 15.30 tot 16.30 uur. Neem de hoofdingang van het volkstuincomplex aan de Thorbeckesingel en herken de kindertuin aan de groene koepelkas. Voor aanmelden en meer informatie mail naar patricia@wijkcentrumwaterkracht of bel/app naar 06-10840988.

Na de kennismakingsweek is de Kindertuin elke maandag van 15.30 tot 16.30 uur open voor de kinderen die een eigen moestuin hebben en op donderdag voor kinderen die het leuk vinden om naar de tuin te komen, maar geen moestuintje willen. Ze kunnen dan meehelpen in de wereldmoestuin, nieuwe groentes leren kennen, samen kokkerellen in de buitenlucht en nog veel meer. Verder zijn er eens in de maand op zaterdagochtend leuke activiteiten voor de kinderen van de volkstuinders van het complex. Wie het leuk vindt om vaker te komen, daar kunnen de tuinvrouwen Gea en Arianne op de open middag alles over vertellen.

Per 1 april hebben de voedselcoaches van Stichting Stadsvoedsel samen met vrijwilligers vanuit wijkcentrum Waterkracht het beheer van de kindertuin en het organiseren van activiteiten overgenomen. In de afgelopen jaren heeft een wijkbewoner de jeugdtuin opgebouwd en er onder andere een mooie koepelkas gerealiseerd. Toen hij zijn verhuizing naar elders aankondigde, is gezocht naar enthousiaste vervangers. Het is mooi dat dit gelukt is en dat kinderen en ouders uit de wijk volop van de kindertuin kunnen gaan genieten.