Gratis zomercursus voor aanstaande brugklassers

ZUTPHEN - En dan staat de overstap naar het voortgezet onderwijs voor de deur. Voor sommige kinderen is die stap, zeker nu in coronatijd, extra spannend. De zomercursus Plezier op school helpt aanstaande brugklassers om een zelfverzekerde start te maken op de nieuwe school. De cursus is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond.

Plezier op school is voor alle groep-8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Tijdens de training leer je hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze cursus verkleind. De gratis training voor de aanstaande brugklassers van de gemeente Zutphen wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (23 en 24 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur en een ouderavond.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.impluz.nl/cursussen/plezier-op-school-voor-leerlingen-die-naar-de-brugklas-gaan, info@impluz.nl of 0570 - 604 900. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aanmelden kan tot 10 juli 2020.