Aandachtkaartje in Boom van Aandacht in Gelre ziekenhuizen. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Aandachtkaartje in Boom van Aandacht in Gelre ziekenhuizen. Foto: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Gelre ziekenhuizen staat stil bij ‘1 jaar leven met corona'

ZUTPHEN - Al één jaar leven we met corona. Dat heeft op iedereen enorme impact. Gelre ziekenhuizen staat stil bij die impact, na een jaar corona: 'Op u, uw naasten en ook op ons als Team Gelre. Daar willen wij komende weken als #teamGelre, samen met onze patiënten en bezoekers, bij stilstaan.'

Op maandag 29 maart plaatst de Dienst Geestelijke Verzorging daarom de Boom van Aandacht, opnieuw, in de centrale hal van Gelre Apeldoorn en Gelre Zutphen. 'De boom blijft hier zo’n zes weken staan, om iedereen de gelegenheid te geven even stil te staan bij alles wat corona met ons heeft gedaan.'

Wie in die periode voor een afspraak of bezoek aan een patiënt in het Zutphense ziekenhuis komt wordt uitgenodigd om een wens, bemoediging of herinnering op te hangen in deze Boom van Aandacht. Bij het schrijven van het kaartje zou men kunnen denken aan: 'Wie of wat wilt u aandacht geven in deze tijd; Of wie wilt u een hart onder de riem steken?

Er staat een poster bij de boom in de hal, waarop staat hoe men – uiteraard volgens de corona-richtlijnen – dat kaartje in de boom kan hangen.

Mooie wensen uit de boom zullen de komende tijd, als hart onder de riem voor iedereen, verder worden gedeeld. Dit gebeurt uiteraard anoniem.

Behoefte om na te praten?
Zo’n moment van ‘even stilstaan’ zou ook herinneringen, emoties en morele dilemma’s kunnen oproepen, weet men bij Gelre ziekenhuizen. Weet dan dat het Psychosociaal Team er ook is voor de mensen die daar behoefte aan hebben.

Bij de Boom van Aandacht staat een poster waarop de contactgegevens staan. Dus neem, als men een kaartje in de boom heeft opgehangen, gerust contact op met het Psychosociaal Team van Gelre ziekenhuizen om even na te praten.