Beter voor biodiversiteit, uitdagender als speelplek

Vervolg van de voorpagina

WARNSVELD – De subsidie die de provincie Gelderland beschikbaar heeft gesteld voor het groener maken van schoolpleinen, is direct aangegrepen om de buitenspeelplek van Kindcentrum Adriaan van den Ende in Warnsveld nog natuurlijker en aantrekkelijker te maken. De subsidie van de provincie is bedoeld om bestaande bestrating te vervangen door natuurlijke elementen zoals beplanting en een waterdoorlatende ondergrond. Zo'n groen schoolplein met avontuurlijke speelelementen is behalve beter voor de biodiversiteit, ook een uitdagender speelplek voor de leerlingen. Directrice Jettie van Osch is er zeer content mee.

De beplanting en een waterdoorlatende ondergrond, zorgt ervoor dat regenwater niet wordt afgevoerd door het riool. Er groeit meer en daar komen weer allerlei beestjes op af. De leerlingen kunnen bovendien heerlijk spelen op de aangepaste speelplek; Jettie van Osch had hier direct wel oren naar.
Samen met een commissie van enkele ouders en in samenspraak met de leerlingen zelf, zijn er plannen gesmeed die zijn uitgewerkt tot een mooi ontwerp. Verdeeld over een aantal zaterdagen is er met een groepje vrijwilligers met ondersteuning van Luijendijk Hoveniers en Verhey Toldijk hard gewerkt om de plannen te realiseren. En met succes. Er is een boom geplaatst, geschonken door Luijendijk, en dankzij de vele natuurlijke elementen die nu op het schoolplein aanwezig zijn, kan er in de pauzes fijn buiten gespeeld worden door de leerlingen. Ook buitenles krijgen, behoort tot de mogelijkheden, wat zeker in deze tijd natuurlijk een mooie bijkomstigheid is.