Rijbewijskeuringen in Zutphen

ZUTPHEN - Automobilisten van 75-plus kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in DWK op zaterdag 10 april medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een medische keuring is nodig voor mensen vanaf 75 jaar, of wanneer men een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen. Ook kan een medische keuring nodig zijn om medische reden.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 50 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar kost de keuring 70 euro. Een afspraak voor het spreekuur kan men uitsluitend maken via RegelZorg. Dit kan via de website www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-2323 300.
Men dient zelf de verloopdatum van het rijbewijs in de gaten te houden. Begin minstens vijf maanden voor de einddatum met het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op 'mijn cbr.nl', via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kan men kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.
De vragenlijst moet men eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt men van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dát moment kan pas een afspraak gemaakt worden voor de keuring. De artsen waar Regelzorg mee samenwerken, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Meer info over de procedure staat op www.regelzorg.nl, tel. 088-2323 300.