Buurtbewoners aan de slag. Foto: Sam Terpstra

Buurtbewoners aan de slag. Foto: Sam Terpstra

Buurtinitiatief Veldesebosweg: een nieuw kleurrijk bosje

WARNSVELD - Aan het begin van de Veldesebosweg, op de hoek met de Rhienderinklaan, ligt al jaren een stuk in het bosje daar braak. Het was ooit de kwekerij van de gemeente Warnsveld. Maar in de loop van de jaren was het een rommelig terreintje geworden. Er zijn pogingen gedaan door de gemeente om bloemenmengsel in te zaaien, maar zonder resultaat. Vanuit de buurt is het initiatief genomen om de gemeente te vragen of het terrein weer ingeplant kon worden. Dat is positief opgepakt en in overleg met de gemeente is een plan gemaakt waarin de buurtbewoners de verantwoordelijkheid nemen voor aanplant en onderhoud. Op 18 maart is het veldje opnieuw beplant.

De week daarvoor is het terrein opgeschoond door medewerkers van InhetGroen in samenwerking met buurtbewoners. Door InhetGroen werd een grote variatie aan struiken aangevoerd, die vervolgens door een medewerker werden uitgezet. De buurtbewoners waren verantwoordelijk voor het planten. Dat was nog best een klus, omdat er op verschillende plaatsen puin in de grond bleek te zitten. Eerder waren er al twee bomen geplant en er zijn er nog twee bij geplant.

De buurtbewoners zijn zeer content over de samenwerking met InhetGroen en de gemeente. Het is mooi dat eigen initiatief en delen van verantwoordelijkheid zo mogelijk is, met een fraai en gevarieerd bosje als resultaat. Het nu aan de buurtbewoners om het onderhoud te verzorgen.

Overzicht van werkzaamheden. Foto: Sam Terpstra