Ben Peters van het Zuidwijkteam bij een van de geadopteerde prullenbakken. Foto: Stefan van Dooremolen

Ben Peters van het Zuidwijkteam bij een van de geadopteerde prullenbakken. Foto: Stefan van Dooremolen

Help mee om de Zuidwijken schoon te houden

ZUTPHEN - Zaterdag 20 maart vindt de Landelijke Opschoondag in aangepaste vorm plaats. Ook in de Zuidwijken doen vrijwilligers actief mee. Zo wordt er een opschoon-ommetje gemaakt, is het mogelijk een prullenbak te adopteren én zal er wederom aandacht gevraagd worden voor de overlast van het niet opruimen van hondenpoep. Hier zal op ludieke wijze aandacht aan worden besteed bij de Albert Hein aan de Brink tussen 11.00 en 13.00 uur.

Doe ook mee en maak een opschoon-ommetje. Vraag anderen hetzelfde te doen. Zo worden onze buurten zwerfafvalvrije en prettige woonomgevingen. Een grijper/ring met zakken nodig? Mail naar zuidwijkschoon@gmail.com.

Prullenbak adopteren
Om te voorkomen dat (vanwege bezuinigingen) op essentiële plekken afvalbakken zouden verdwijnen, zijn er in de Zuidwijken vuilnisbakken geadopteerd door bewoners. Deze zijn te herkennen aan de adoptie-sticker op de voorzijde. De bakken worden wekelijks door de vrijwilligers geleegd en met duidelijk herkenbare zakken bij de aangewezen ophaalplekken neergezet. Aanmelden als vrijwilliger voor Prullenbakadoptie? Mail naar wijkteamdezuidwijken@gmail.com.