V.l.n.r.: Marijn Derksen (adjunct-directeur), twee leerlingen en Jos Oude Maatman (directeur). Foto: PR

V.l.n.r.: Marijn Derksen (adjunct-directeur), twee leerlingen en Jos Oude Maatman (directeur). Foto: PR

SO 'De Springplank' nieuwe kans voor leerlingen

ZUTPHEN - Vorige week heeft onderwijswethouder Annelies de Jonge samen met leerlingen de naam van de nieuwe school voor speciaal onderwijs in Zutphen onthuld. Vanaf augustus 2021 kunnen alle leerlingen terecht in de fonkelnieuwe school met de toepasselijke naam 'De Springplank' aan de Keucheniusstraat.

De school voor speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Op de school krijgen leerlingen extra en specialistische ondersteuning op leergebied en worden zij ondersteund bij de problemen die zij bij hun gedrag hebben. In kleine klassen van gemiddeld 12 leerlingen en met ondersteuning van extra specialisten is er veel aandacht voor rust, regelmaat en ritme in een veilige gestructureerde schoolomgeving. In de school zijn er naast het onderwijsteam een drietal zorgorganisaties beschikbaar voor extra ondersteuning op school en thuis. Leerlingen kunnen met deze ondersteuning direct in de school geholpen worden. In de school wordt, naast alle basisonderwijsvakken, ook veel aandacht gegeven aan creatieve vakken, sporten in de eigen inpandige gymzaal en unieke praktijklokalen.
Voor leerlingen die niet de hele dag stil kunnen zitten achter de boekjes zijn er mogelijkheden om te werken in een inpandige tuinkas, technieklokaal en een grote horecakeuken met voor iedere leerling een eigen werkplek. En natuurlijk spelen buiten in de tuin en op het schoolplein.


so-despringplank.nl

Artist impression voorgevel.