De Sunday Hike is een wandeling van 8 km door Zutphen en omgeving, inclusief afhaalvouchers voor verschillende cafés en restaurants op de route. Foto: PR

De Sunday Hike is een wandeling van 8 km door Zutphen en omgeving, inclusief afhaalvouchers voor verschillende cafés en restaurants op de route. Foto: PR

Kaarten voor Zutphense Sunday Hikes in mum van tijd uitverkocht

ZUTPHEN - De zestig kaarten die vrijdag voor de Sunday Hike in Zutphen in de verkoop gingen, waren binnen twee uur uitverkocht. De tweede editie van 21 maart zelfs binnen twee minuten. “De behoefte is groot,” zegt Mark Schuitemaker van Zutphen Promotie.

Door Alize Hillebrink

De Sunday Hike is een wandeling van 8 km door Zutphen en omgeving, inclusief afhaalvouchers voor verschillende cafés en restaurants op de route. Het idee achter de wandeling is om niet alleen de conditie van de deelnemers te stimuleren, maar ook die van de lokale horecaondernemers. “De horeca zit erom te schreeuwen,” aldus Schuitemaker.

De animo voor de horecahikes is groot. “De eerste editie was in twee uur uitverkocht en direct na de aankondiging van de tweede editie, knalde onze website eruit. Zodra de website weer bereikbaar was, waren de kaarten binnen twee minuten uitverkocht.”

Coronaproof
In verband met de coronarichtlijnen is deelname aan de Sunday Hike voor maximaal twee personen. Per editie kunnen maximaal 60 mensen meedoen. Om te zorgen voor voldoende spreiding moeten tickets elke tien minuten worden afgehaald bij de VVV op de Houtmarkt. Tevens krijgen deelnemers het verzoek afstand te houden van andere wandelaars en niet te blijven hangen bij de horeca.

Ook deelnemen?
Gezien het succes wil Zutphen Promotie meer van dit soort wandelingen organiseren. “We zien dat er enorm veel behoefte aan is,” zegt Schuitemaker. “Maar we willen wel dat alles veilig is in verband met corona. Zo hebben we voor de Try Outs bewust gekozen voor een route buiten het centrum. Na de Try Outs vindt er een evaluatie plaats en daarna verwachten we verwachten zeker meer edities aan te bieden.”

Een ticket kost 30 euro en is geldig voor twee personen, inclusief route en vouchers voor hapjes bij pitstops: Van Rossum’s Koffie, SpIJS, De Pauw en By Chiel. De deelnemende horecaondernemers zullen rouleren.