Ontwerpwedstrijd voor jongeren in het voortgezet onderwijs

ZUTPHEN - In september 2021 organiseert Dat Bolwerck, een huis voor kunst en gedachten in Zutphen, een expositie rondom het thema ‘De andere stad'.

Zoals de titel doet vermoeden gaat dit niet direct over het historische stadscentrum, waar Zutphen bekend om staat, maar om minder bekende plekken in Zutphen. Denk aan een flatgebouw, een hoge woontoren of een winkelplein in een wijk. De kunstenaars, Jaap Broersma en Jacob Kerssemakers, geven in hun schilderijen een impressie van het dagelijks leven in de wijken van Zutphen. Door de keuze van de onderwerpen laten zij ons dat een stad een breder leefgebied is dan de historische binnenstad en hoe je dit architectonisch kan markeren.

Vooruitlopend op de tentoonstelling nodigt men middelbare scholieren uit om ook een creatieve ingreep in hun stad te doen. Alle media mogen ingezet worden. Voor verdere details wordt verwezen naar het onderdeel kunsteducatie op de website: datbolwerck.nl/kunsteducatie.

Inzending
In september zal Dat Bolwerck een selectie laten zien van deze ontwerpen. Graag de fysieke inzending (kan ook USB-stick zijn) inleveren maandag 3 mei 2021 tussen 15.00-17.00 uur.

Deze ontwerpwedstrijd is samen met studenten van ArtEZ de Hogeschool van de Kunsten ontwikkeld voor de jeugd, scholen en kinderen van bezoekers van de tentoonstellingen in Dat Bolwerck.


datbolwerck.nl/kunsteducatie