Afbeelding ter illustratie: het podium in de vorm van zes grote kubussen. Foto: PR

Afbeelding ter illustratie: het podium in de vorm van zes grote kubussen. Foto: PR 

Optreden op een podium van ballonnen?
BuitenGewoon zoekt je

DOETINCHEM/ZUTPHEN - Theaterfestival BuitenGewoon is op zoek naar jong talent en kunstenaars. Van 9 tot en met 11 juli 2021 biedt BuitenGewoon hen een bijzonder podium gemaakt van ongeveer 100.000 ballonnen. Het podium, in de vorm van zes grote kubussen, wordt gemaakt door de Zutphense ballonkunstenaar Guido Verhoef en is drie dagen lang te bewonderen op De Bleek in Doetinchem.

De zes kubussen die Verhoef gaat maken worden ieder gevuld met een kunstwerk, voorstelling of activiteit en daarvoor start BuitenGewoon nu een zoektocht naar mensen die de kubussen willen vullen. Het festival zoekt een kunstenaar die een kubus wil vullen met bijvoorbeeld kinetische kunst, een 3D-kunstwerk of een kunstwerk dat beweegt doormiddel van techniek. Ook mag het een interactief kunstwerk zijn. Daarnaast zoeken we ook een graffitikunstenaar die tijdens het festival een kunstwerk wil maken op de wanden van een van de kubussen.

Jong talent
Een andere kubus wordt gevuld met jong talent uit de regio. BuitenGewoon zoekt jonge muzikanten, theatermakers, toneelspelers, rappers, dansers, tekenaars en ieder ander die graag zijn of haar talent wil laten zien aan de bezoekers van het festival.

Biologisch afbreekbare ballonnen
BuitenGewoon heeft met de kubussen een wereldprimeur te pakken. Nooit eerder stond het project ergens anders. Het bijzondere podium wordt gemaakt door ballonkunstenaar en wereldrecordhouder ballonkunst Guido Verhoef. Met biologisch afbreekbare ballonnen maakt hij zes kubussen waarvan de hoogste ongeveer zeven meter hoog is. In het object zitten 100.000 ballonnen verwerkt. De ballonnen zijn biologisch afbreekbaar.

Vrijwilligers
Naast talenten en kunstenaars is BuitenGewoon ook op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het maken van de grote kubussen en vrijwilligers die voor, tijdens en na het festival willen helpen. Het festival heeft al een grote groep enthousiaste vrijwilligers, maar extra hulp is dit jaar zeer welkom.

Natuurlijk blijft de doorgang van het festival onder voorbehoud in verband met de situatie rondom het virus.

Kunstenaars, talenten en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website van Theaterfestival BuitenGewoon.


festivalbuitengewoon.nl