StukTV kwam in het geheim naar Zutphen

Vervolg van voorpagina
Door Alize Hillebrink

ZUTPHEN - "Voor een tof geheim project zoek ik mensen die positief zijn gebleven en veel hebben gedaan voor een ander", zei Giel de Winter twee weken geleden. "Deze mensen willen wij in het zonnetje zetten.”

Volgens Marco Mout, founder van Walhallab is Noah van Weers (22) is er zo één. “Noah is altijd positief, vol humor en pakt alles aan.” De medewerkster van het creatieve jongerenmakerspace zat het afgelopen coronajaar niet te kniezen, integendeel. Onder de naam 'WALHELLEp' organiseerde ze vele coronaproof jongerenactiviteiten. Daarom gaven haar collega’s haar in het geheim op voor het nieuwe programma ‘Samen Niet Stuk'. De makers kozen Noah uit en voor ze het wist werd ze slachtoffer van een ontvoering.

Vorige week kwam het team van StukTV in het geheim naar Zutphen. In Walhallab werd Noah opgepakt en meegenomen voor een heel bijzondere missie. Noah was volkomen overdonderd: “Ik wist er echt niks van en moest behoorlijk bijkomen, maar gaaf was het wel. Ik dank al mijn vrienden en het Walhallab voor deze dag.” Wat StukTV heeft uitgevoerd en hoe het Noah verder is vergaan is nog geheim. Aanstaande donderdag is de uitzending te zien op het YouTube kanaal van StukTV om 17.00 uur.

Marco Mout die zich al jaren inzet voor jongeren hoopt dat de tv-actie ook andere jongeren inspireert om actief te worden. “Wij hopen dat dit een inspiratieboost zal zijn voor jongeren. Wij willen we in ieder geval een tegenwicht bieden aan het constante gemekker over depressie en eenzaamheid. Als je wil dat er iets gebeurt moet je het zelf ook gaan aanpakken. Binnen de coronaregels kun je heel veel zelf creëren.”
Walhallab organiseert onder de naam WALHELLEp jongerenactiviteiten op woensdag en donderdag van 16-20u. Er is kunst, livemuziek, spelletjes, techniek, bouwen of gewoon lekker chillen in het pand aan de Waterstraat 33. Aanmelden verplicht via walhallab.nl/walhellep.