Avontuurlijke wandelingen voor kinderen

ZUTPHEN - De Protestantse Kerk Zutphen is vanwege coronamaatregelen momenteel gesloten voor kerkgangers. Maar vanaf deze week begint de voorbereidingstijd voor Pasen. Een tijd waarin ‘goed doen voor een ander’ centraal staat. Daarom is er voor alle kinderen van Zutphen een serie verrassende wandelingen gemaakt, waarin de goede daden van diverse Zutphense mensen centraal staan.

De veertigdagentijd is van oudsher de tijd van soberheid en bezinning. Er zijn mensen die vasten of die zichzelf gedurende deze weken iets ontzeggen. Meestal waardeer je daarna weer meer wat je allemaal hebt. Aan het einde van deze periode vieren we Pasen; het feest van de opstanding van Jezus en nieuw leven. Zowel de veertigdagentijd als de viering van Pasen zijn periodes waarin de leden van de kerk nauw met elkaar meeleven.
Omdat het dit jaar niet mogelijk is om samen kerkdiensten te vieren, hebben de begeleiders van de kindernevendienst van de Protestantse Kerk iets leuks bedacht. En alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 uit Zutphen kunnen, met ouders of begeleiders, meedoen. In de online kerkdiensten zal elke week uit de Bijbel worden gelezen over de ‘zeven werken van barmhartigheid’. Mattheüs vertelt daarin over de goede dingen die je voor iemand kunt doen. Misschien lijkt het een verhaal van heel lang geleden, maar dat is het niet. In Zutphen zijn ook nu veel mensen bezig met ‘barmhartig werk’: werk waar iemand in nood grote behoefte aan heeft.
Rond deze werken heeft de Protestantse Kerk een serie leuke wandelingen gemaakt, met daarin een inspirerend verhaal. Je krijgt elke week een verrassende route van tussen de 2 en 3 kilometer om te wandelen, ergens in Zutphen (inclusief De Hoven), op een zelfgekozen moment. Ergens op die route vind je een schatkist met een QR-code. Als je deze scant, krijg je op je telefoon een filmpje waarin iemand iets vertelt over het goede werk dat op die plek gebeurt. Ook vind je in de schatkist iets om te verzamelen. Meedoen? Kijk dan snel op de website van de kerk: protestantsegemeente zutphen.protestantsekerk.net/kindernevendienst.