Afbeelding

Shana van der Vlist

Motorcross - 21 jaar - Afkomstig uit Apeldoorn

2021 is weer een jaar met veel onzekerheid, een jaar waarin corona nog steeds de hoofdrol speelt. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht mocht plaatsen in de kranten van Achterhoek Nieuws. De kalender voor 2021 is onderhand bekend en we zijn dan ook volop bezig met de voorbereidingen.

De plannen voor dit jaar zijn om deel te nemen aan alle WK-wedstrijden en aan de ONK Dames-competitie in Nederland. Wat betreft het EK is er tot nu toe geen duidelijkheid of dat wel of niet doorgaat. Het hoofddoel voor mij is om de top 5 in het WK te behalen. Het niveau is de laatste paar jaren flink gestegen en dat vind ik super, want de snelheid van de dames is gewoon erg hoog.

De voorbereidingen voor het seizoen lopen wat anders dan normaal. De sportscholen zijn dicht, dus je bent al iets beperkter in de fysieke trainingen. Gelukkig heb ik thuis nog wel redelijk veel appratuur waar ik gebruik van kan maken. Naast de voorbereidingen loopt het met het crossen zelf ook allemaal wat anders. Je moet je overal van tevoren aanmelden en bij elke baan mogen er per keer een beperkt aantal rijders aanwezig zijn. Dit maakt het natuurlijk allemaal wat lastig, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen.
Ik probeer drie keer per week op de motor te trainen, maar op dit moment is dat wel lastig. Het weer in Nederland is niet al te best en de regen zorgt ervoor dat veel banen op het moment niet open kunnen. Naast mijn trainingen op de motor werk ik elke dag mijn fysieke trainingen af. Deze bestaan uit fietsen (op de racefiets/mountainbike) en kracht/core. Daarnaast werk ik nog vier ochtenden in de week, om zo toch nog wat inkomen te hebben.

De planning was om de eerste twee weken van februari naar Spanje te gaan voor trainingsstage, want hier zou ik goed op de harde banen kunnen trainen. De weersomstandigheden zijn daar overigens ook een stuk beter.

Helaas is ca. drie weken terug mijn schouder uit de kom gegaan tijdens een training, dus voorlopig kan ik niet rijden. Ik ben niet eens gevallen, maar heel ongelukkig geland tijdens een sprong. Tijdens het landen is mijn schouder dus uit de kom gegaan. Dit is natuurlijk flink balen, want het rijden ging erg lekker en dit werkt natuurlijk niet mee in mijn voorbereiding op het aankomende seizoen. Hoelang het herstel gaat duren is op dit moment nog niet bekend, maar ik ga er alles aan doen om mijn schouder zo snel mogelijk weer fit en sterk te krijgen!