Online cadeaupakketten bestellen kan in Zutphen binnenkort voor veel verschillende gelegenheden

Online cadeaupakketten bestellen kan in Zutphen binnenkort voor veel verschillende gelegenheden

Formule Lokaal Kerstpakket wordt flink uitgebreid

Door Rudi Hofman

ZUTPHEN – Werkgevers, verenigingen, instanties én individuele consumenten uit de gemeente Zutphen kunnen vanaf het voorjaar online lokale Zutphense cadeaupakketten bestellen voor uiteenlopende gelegenheden: denk aan de traditionele feestdagen, Moederdag, verjaardagen, jubilea en seizoenswisselingen.

Aanleiding voor dit initiatief vormt het grote succes in december van Lokaal Kerstpakket. Bestellingen via de gelijknamige site leverden deelnemende ondernemers in de Zutphense binnenstad ruim 100.000 euro aan extra omzet op.

“Prachtig”, zegt binnenstadsmanager Remco Feith, “het is een enorm resultaat als je 100.000 euro aan de eigen binnenstad weet te verbinden.” Feith is ervan overtuigd dat ervoor de betrokken ondernemers nog veel meer uit dit online platform te halen valt. Hij heeft Rolf Winter, de man achter Lokaal Kerstpakket, gevraagd de pakketopties uit te breiden. Eind voorjaar moet de ‘opgepluste’ site klaar zijn.

Blije gezichten
Aan Lokaal Kerstpakket in Zutphen deden afgelopen jaar zo’n vijftig ondernemers mee waaronder Boek en Buro en Bonbonatelier Janson, WAAR en de HEMA. Alle Zutphense middelbare scholen, het waterschap, de gemeente en Aventus boden hun personeel de mogelijkheid op lokaalkerstpakket.nl een eigen pakket samen te stellen. Dat zorgde bij de medewerkers voor blije gezichten, omdat zij producten konden kiezen die ze echt leuk vinden. De deelnemende ondernemers plukten hier ook de vruchten van in de vorm van extra omzet.

Remco Feith benadrukt dat het zeker niet de bedoeling is alle in de binnenstad verkrijgbare producten online te zetten. "De fysieke winkels in de prachtige, historische binnenstad staan op nummer één, het online platform is hier een mooie aanvulling op. We willen het daar juist in thema's en lokale specialiteiten blijven zoeken. Op die manier kunnen we de online-kansen voor de ondernemers vergroten.”

Lokaal Kerstpakket werkt met een puntensysteem. Een werkgever geeft een werknemer een ECO-cadeaukaart met een x-aantal punten. Elke 100 punten heeft een waarde van 1 euro. Via een speciale inlogcode kan de werknemer producten uitkiezen totdat het maximumaantal punten bereikt is.

Alle ondernemers in de Zutphense binnenstad kunnen zich aansluiten bij het online-platform. Zij betalen een vast percentage van de behaalde online omzet als bijdrage.