Amcor verrast Stichting Leergeld met donatie

ZUTPHEN - Stichting Leergeld Zutphen is blij verrast en opgetogen door een donatie van Amcor Flexibles Zutphen, een verpakkingsbedrijf dat al sinds 1951 in Zutphen is gevestigd. De Zutphense vestiging van het Australisch-Amerikaanse bedrijf mocht een lokaal goed doel kiezen voor het wereldwijde Amcor Donatieprogramma. Deze donatie is al de tweede vanuit het programma. In juli kreeg Kinderboerderij De Schouw ook al een schenking.

De goede doelen die de Amcor-vestiging mogen uitkiezen moeten wel voldoen aan enkele voorwaarden. Het moet een doel zijn zonder winstoogmerk, de uitvoering van taken moet bemoeilijkt worden door de gevolgen van corona en het doel moet werkzaam zijn op het gebied van scholing en/of voorzien in een dagelijkse behoefte.

“Op basis van de suggesties van onze medewerkers is gekozen voor de Stichting Leergeld Zutphen. In de huidige coronatijd hebben veel kinderen te maken met online-onderwijs. Een laptop of iets dergelijks is zeker niet in elk gezin een vanzelfsprekendheid, immers één op de twaalf kinderen in Nederland leeft in armoede", zegt Plant General Manager, Erwin van Tienoven.

"Een van de doelen van Stichting Leergeld Zutphen is om te voorkomen dat kinderen achterstanden oplopen in de (online) leerontwikkeling. Hiervoor heeft de Stichting voor de basisschoolkinderen van Zutphen een afspraak kunnen maken met een van de aanbieders van extra oefen- en lesmateriaal voor online onderwijs, Squla. De kinderen van deze doelgroep kunnen nu geheel gratis een jaarabonnement krijgen op Squla. Stichting Leergeld Zutphen kan de kosten van 5.000 euro voor haar rekening nemen dankzij de donatie van Amcor. Een mooi project om te mogen ondersteunen”, aldus Van Tienoven.

Betrokkenheid
Volgens secretaris Bert Mooibroek, secretaris van de Stichting Leergeld, is het mooi om te zien dat een bedrijf als Amcor een lokaal doel ondersteunt.

"Leergeld heeft geen reguliere inkomsten en moet het geheel hebben van donaties, subsidies en giften. Deze maatschappelijke betrokkenheid maakt het mogelijk dat lokale initiatieven financieel worden ondersteund en dat daardoor meer mensen ‘mee kunnen doen’ aan sociale activiteiten. Daarmee wordt de leefbaarheid binnen de gemeente Zutphen versterkt. Wij bedanken Amcor dan ook hartelijk voor deze mooie bijdrage", aldus Mooibroek.