De IJsselzangers. Foto: PR

De IJsselzangers. Foto: PR

IJsselzangers bestaat 70 jaar

ZUTPHEN - Het Zutphens mannenkoor De IJsselzangers was al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om het 70-jarige bestaan van het koor, opgericht op 5 februari 1951, samen met de grote groep trouwe bezoekers van concerten uitbundig te gaan vieren. Maar toen kwam corona en gooide roet in het eten. Niet alleen behoorden de maandagavond-repetities voorlopig tot het verleden, ook de plannen om van het jubileum een mooie happening te maken, moesten de ijskast in.

De IJsselzangers staan bekend om hun unieke sound en zuiverheid van zingen op een hoog niveau waaraan, tot corona het publieke leven stillegde, wekelijks onder de bezielende leiding van Paul Michèl Tijssen werd gewerkt. Het koor heeft een breed repertoire dat bestaat uit klassieke en moderne werken maar ook hedendaagse muziek staat op het programma.

De IJsselzangers staan te trappelen om de regelmaat van repeteren weer op te pakken en de plannen, om het 70-jarig jubileum op een passende manier te vieren, zijn zeker niet van tafel. Via de bekende media zullen de supporters van het koor op de hoogte worden gehouden.