Kinderboerderij schreeuwt om hulp

Kinderboerderij schreeuwt om hulp

ZUTPHEN - Kinderboerderij De Schouw in de groene long tussen de Zuidwijken en het Waterkwartier heeft dringend hulp nodig van nieuwe vrijwilligers om goed te blijven draaien. Ook het bestuur, dat eveneens uit vrijwilligers bestaat kan wel wat aanvulling gebruiken, vertelt voorzitter Hanna Beuling.

“Wij zijn in de laatste jaren geslonken van zeven naar nog maar drie leden, onder meer door verhuizing”, aldus Beuling. Op dit moment is er een vacature voor het penningmeesterschap, maar ook de functie van secretaris zal binnen een jaar vrijkomen. Daarnaast is het bestuur ook voor andere taken op zoek naar aanvulling, zoals contacten met bestaande sponsoren. Het lijkt hen leuk om alle bestaande sponsoren meer op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op de kinderboerderij. “Met drie bestuursleden komen we nu niet aan dat soort dingen toe”,zegt Hanna Beuling.
Ook mensen die graag met dieren werken zijn welkom. Het gaat dan vooral om vrijwilligers voor de diensten in het weekend. Zij zijn belast met de zorg voor de dieren en dienen als aanspreekpunt voor de bezoekers (zodra de kinderboerderij weer open kan).

Belangstellenden voor een bestuursfunctie of voor dierenverzorger kunnen zich melden met een e-mail aan kinderboerderijdeschouw@gmail.com.