Spelers van Theaterproject De Hoven verheugen zich op de voorstelling die deze zomer in de Tichelbeeksewaard opgevoerd mag gaan worden. Foto: Inès Kok

Spelers van Theaterproject De Hoven verheugen zich op de voorstelling die deze zomer in de Tichelbeeksewaard opgevoerd mag gaan worden. Foto: Inès Kok

Nieuwe voorstelling Theaterproject
De Hoven

ZUTPHEN - Vanaf februari wordt er door het theatergezelschap Theaterproject De Hoven onder leiding van Inès Kok van Verzien Theater gewerkt aan een nieuwe voorstelling. Provincie Gelderland heeft toestemming gegeven om de voorstellingen te laten plaatsvinden in de Tichelbeeksewaard. De repetities starten op 2 februari en zullen vanwege de coronamaatregelen in eerste instantie online plaatsvinden. Zodra de coronamaatregelen het toestaan zal er gestart worden met repetities in fysieke vorm.

Ondanks de lockdown blijft Inès Kok, initiatiefnemer van het project, hoopvol: "Het is niet erg als we later beginnen met de repetities, we hebben nog tijd genoeg om aan een voorstelling te werken, desnoods schuiven we de datum van de voorstellingen door." Theaterproject de Hoven beleeft dit jaar haar derde editie en de voorstellingen staan gepland op 25 en 26 juni. Het stuk speelt zich af in 2070, vijftig jaar na de coronacrisis. Het klimaat is tegen die tijd zo drastisch veranderd dat niemand onbeschermd naar buiten kan. Robots regeren het land maar gaan wel erg ver met hun plannen om de bevolking in toom te houden. Zo moeten mensen vanaf hun 60ste jaar naar een speciale plek. Sil en haar kleindochter Tyra vinden dit een belachelijk idee en bedenken een meesterlijk plan om de robots dwars te zitten, geholpen door een uitvinder met wel hele groene vingers.

In de voorstelling wordt naast theater, ook dans, muziek en zang verwerkt. Vind je het leuk om mee te spelen, te dansen of te zingen of wil je meehelpen? Het theatergezelschap zoekt nog mensen dus iedereen is van harte welkom! Meld je aan via theaterhoven@gmail.com of kijk op de Facebookpagina 'Theaterproject De Hoven' of Instagram theaterproject_dehoven.