Mirjam Hegger in actie voor Podcast Summit. Foto: PR

Mirjam Hegger in actie voor Podcast Summit. Foto: PR

Zutphense ondernemer doneert 4.250 euro aan Stichting Leergeld

ZUTPHEN - Oprichter van het Podcast Summit, Mirjam Hegger, overhandigt op donderdag 4 februari 2021 een cheque ter waarde van 4.250 euro aan de Zutphense stichting Leergeld. “Door deze donatie kunnen we ruim 100 kinderen uit onze doelgroep van een Squla abonnement voorzien”, zegt voorzitter Jan Aandewiel van Stichting Leergeld. Op donderdag 4 februari om 15.00 uur wordt de cheque door Mirjam aan de voorzitter overhandigd aan de Henri Dunantweg 1 Zutphen. Vanwege de coronamaatregelen zal de overhandiging buiten, aan de voorzijde van het gebouw plaatsvinden.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen laten meedoen door via ruim 100 lokale Leergeld stichtingen deze kinderen kansen te bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ondernemer Mirjam Hegger vertelt: ”Als moeder weet ik hoe belangrijk het is om kinderen alle kansen te bieden om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Als ondernemer help ik mensen zich te ontwikkelen en dit is mijn manier om iets terug te doen voor de maatschappij.”

Podcast Summit
Afgelopen november organiseerde oprichter Mirjam Hegger het eerste Nederlandstalige Podcast evenement voor ondernemers. Het doel was om (potentiële) podcastmakers te informeren en inspireren over de mogelijkheden van het medium podcasten. Meer dan 1.200 deelnemers waren erbij aanwezig. Het Podcast Summit wordt een jaarlijks terugkerend evenement. De volgende editie staat april dit jaar gepland. Deelnemers van het Podcast Summit konden de opnames van het evenement achteraf aanschaffen. Mirjam Hegger besloot het bedrag te verdubbelen, waardoor de eindopbrengst ruim 4.000 euro is. Daardoor kan Stichting Leergeld ruim 100 kinderen van een Squla abonnement voorzien, een dankbare bijdrage in deze tijd waar kinderen thuis onderwijs krijgen.