Er is een live cameraverbinding met een acteur in de escaperoom. Foto: Sharon Hoeve
Er is een live cameraverbinding met een acteur in de escaperoom. Foto: Sharon Hoeve

Escaperoom spelen vanuit je woonkamer

ZUTPHEN - Samen met vrienden, familie of collega’s een escaperoom spelen tijdens de lockdown? Het kan! De escaperooms van Fox in a Box Zutphen kun je tegenwoordig spelen vanaf iedere gewenste locatie. Via een online videoverbinding en met live begeleiding van een acteur beleef je de escaperoom vanuit je eigen huis.

Fox in a Box Zutphen is onderdeel van Kings & Queens Zutphen. Ilse van der Vee, coördinator marketing & communicatie bij Kings & Queens, vertelt: “We hadden al twee fysieke escaperooms: ‘De Bunker’ en ‘Coming Home’. Vanwege de sluiting van de horeca was het niet meer mogelijk deze op locatie te spelen. Maar dankzij een creatieve oplossing zijn de escaperooms nu weer – geheel coronaproof – open om gespeeld te worden!”

Er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de fysieke kamers aan te passen naar een zogenaamde ‘remote’ variant, die op afstand gespeeld kan worden. Ilse: “Door de huidige lockdown, nu ook nog met een avondklok, hebben mensen behoefte om samen iets leuks te doen. Onze remote escaperooms zijn dé perfecte oplossing: deelnemers spelen ieder vanuit hun eigen huis en toch met elkaar de escaperoom.”

Wat kun je verwachten?
Tijdens het spel is er een live cameraverbinding met de acteur in de escaperoom. Deze gamemaster is als het ware de handen en ogen van de groep en begeleid de spelers tijdens het spel. Via Zoom zien en communiceren de spelers met de gamemaster en elkaar. Het spel is interactief, de deelnemers beslissen wat er gebeurt. Ook is er een 360° weergave van de kamer, zodat spelers de hele kamer kunnen bekijken en op elementen kunnen klikken. Gevonden objecten, sloten en puzzels worden via het programma Telescape doorgestuurd naar de deelnemers, zodat zij deze goed kunnen bekijken.

De escaperoom speel je met een team van 2 tot maximaal 6 personen en is geschikt vanaf 12 jaar. Het enige wat zij nodig hebben is een pc of laptop met internetverbinding. In ‘De Bunker’ vormen de spelers een team van speciale agenten die de wereld moeten redden. Hun missie: de lancering van een nucleaire raket stoppen voordat de wereld vernietigd wordt. Hiervoor moeten zij samenwerken, goed communiceren, logisch en creatief nadenken. Het spel speelt zich af in het begin van de jaren 80, tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De kamer, acteur en alle puzzels zijn helemaal in dit thema.

Alternatief voor bedrijfsuitjes
Ook voor bedrijven zijn remote escaperooms een geschikt alternatief voor bedrijfsuitjes of teambuildingsactiviteiten die momenteel niet door kunnen gaan. Ilse: “Veel werkgevers worstelen met het feit dat werknemers vanuit huis werken. Hoe onderhoud je in deze tijd de sociale contacten binnen je bedrijf en hoe beloon je juist nu de mensen die zo hard voor je werken? Een gezellig etentje als blijk van waardering zit er door de maatregelen niet in. Onze remote games zijn het antwoord op de behoefte om met elkaar iets leuks te ondernemen én zijn geheel coronaproof, omdat iedereen vanuit huis kan deelnemen.” Om het online uitje compleet te maken, is het ook mogelijk om een borrelbox te bestellen. Deze kunnen in het hele land worden bezorgd.

Over Fox in a Box
Fox in a Box is een toonaangevend merk in de escaperoom branche. Met 34 locaties wereldwijd is het één van de grootste escaperoom bedrijven ter wereld. Naast de locatie in Zutphen is Fox in a in Box in Nederland gevestigd in Veenendaal. Kijk voor meer informatie en om te reserveren op: www.foxinaboxzutphen.com.

Via Zoom zien en communiceren spelers met elkaar en de gamemaster. Foto: Sharon Hoeve
In het programma Telescape kunnen spelers de kamer 360° rondkijken en alles van dichtbij bekijken. Foto: Sharon Hoeve