Zutphen wil jongeren in beweging houden

ZUTPHEN - Zutphen Actief organiseert, in samenwerking met de Wintergames, activiteiten voor jongeren in de gemeente Zutphen. Midden in de lockdown vinden deze partijen het belangrijk dat zij in beweging blijven en zich op een prettige manier kunnen ontspannen.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die samen met leeftijdsgenoten willen deelnemen aan leuke activiteiten moeten maar eens naar het onderstaande programma kijken. Snelheid bij opgave is geboden want per onderdeel is er plaats voor zo’n vijftig deelnemers. De activiteiten vinden plaats op Sportpark Hanzepark (ingang via Fanny Blankers Koen weg 8) en deelname is gratis.

Op maandag 8 februari kan er worden gekickbokst. Van 16.30 tot 18 uur is er Rocky Fit. Onder begeleiding van onder meer voormalig wereldkampioen kickboksen Faldir Chahbari kunnen de jongeren vrijblijvend kennismaken met deze sport. Aanmelden via www.jeugdzutphen.nl.

Op woensdag 3 februari van 15 tot 17.30 uur is er bubbelbal, archery attack en dartsvoetbal. Bubbelbal spelen doe je met een grote met lucht gevulde 'bubbel' om je heen. Archery Attack is een combinatie van boogschieten, paintball en trefbal.
Dan is er op woensdag 10 februari van 15.30 tot 17.00 uur een atletiekclinic, georganiseerd door AV Hanzesport. Diverse atletiekonderdelen komen daar aan bod. Een week later, op woensdag 17 februari is er eveneens van 15 tot 17.30 uur een bootcamp met diverse (spel)onderdelen, met onder meer een hindernisbaan.
Aanmelden voor de woensdagmiddagactiviteiten kan via: verenigingscoach@azczutphen.nl of sport@zutphen.nl. Onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.

Op de zaterdagen worden er door AZC voetbalactiviteiten georganiseerd. Deze staan ook open voor niet-leden van de club. Zij kunnen zich aanmelden via voetbal@azczutphen.nl.