Goede doelen

De whatsapp groep van de Lionsclub Zutphen laat zondag doorlopend van zich horen. Op een stuk op tien adressen in de regio is een flinke zak met koffiepunten bezorgd, met het verzoek deze zeer serieus te tellen. In december hebben op tien plekken in de regio inzamelzuilen gestaan waarin spaarders ongebruikte koffiepunten konden deponeren, het resultaat viel niet tegen.

Zelf hadden organisator Rik en ik vooraf wel bedenkingen. In coronatijd hebben veel mensen wel iets anders aan hun hoofd dan koffiepunten in de keukenlade te zoeken en in te leveren. Maar toen we halverwege de maand de bussen tussentijds leegden, viel de opbrengst beslist niet tegen. En ook toen we op 2 januari de bussen overal ophaalden zat er weer aardig wat in.

En dan komt vaak het gezelligste werk. Aan de Scheggertdijk in Almen heeft een van onze leden geheel eigenhandig een blokhut gebouwd. Een houten huisje dat verdraait veel wegheeft van een Oostenrijkse berghut met een heerlijk houtkacheltje, een kleine bar, houten banken langs de muur en als extraatje een heuse platenspeler in de hoek. Daar tellen we jaarlijks met een man of tien honderdduizenden punten. En na afloop uiteraard een paar blokjes kaas, worst en de onvermijdelijke schnaps.

Maar dat zit er dit jaar helaas niet in, dus iedereen -die tijd over heeft- mag thuis een flinke draagtas vol tellen. En het afgelopen weekend rolden de tellingen binnen. De opbrengst is zelfs hoger dan een jaar geleden, in totaal werden er meer dan 1 miljoen Douwe Egberts-punten ingeleverd, om precies te zijn 1.246.614. Daarnaast zijn we enkele jaren geleden ook begonnen met het inzamelen van Perlapunten, het huismerk van Albert Heijn. Een aardig succes, want dit jaar kregen we 55.858 punten binnen. Er rest ons nog een klusje, Albert Heijn geeft hiervoor alleen een vergoeding als deze punten in spaarboekjes worden geplakt, dus daar zijn we de komende weken nog wel even druk mee. Rik heeft ook al even uitgerekend dat de actie ongeveer 2000 pakken koffie oplevert.

En dan gaat onze dank nog uit naar een anonieme schenker. Bij het tellen van de punten stuitten we op een enveloppe met 40 euro aan contanten. Heel hartelijk dank. We zorgen dat dit geld keurig bij de Voedselbank terecht komt.

Tenslotte nog even de tulpenactie. De afgelopen twee jaar kwamen we in februari langs de deuren in Warnsveld en Zutphen om tulpen te verkopen voor de dierenweitjes. Dat gaat helaas dit jaar niet door, dat lijkt ons niet veilig. Maar we hebben wel een alternatief. We verkopen gekloofd hout voor de open haard. Dus als u hout kunt gebruiken mag u mij mailen. We bezorgen ook aan huis en de opbrengst gaat natuurlijk naar een goed doel.

contact@bombeld.nl