Hans van Geel en Ben Lansink in overleg over de compostactie. Foto: Joke Lansink

Hans van Geel en Ben Lansink in overleg over de compostactie. Foto: Joke Lansink

Compostactie van de Warnsveldse Boys

Compostactie Warnsveldse Boys

WARNSVELD - Hans van Geel: “Zoals bekend in Warnsveld organiseert de Warnsveldse Boys al vele jaren in het voorjaar een compostactie. De organisatie is in de handen van een vijftal leden van de Boys. De compostactie is voor de club een welkome inkomstenbron. Vooral nu de inkomsten van de kantine alweer maanden zijn weggevallen, terwijl de vaste kosten gewoon doorgaan. Elk jaar wordt er een flyer gemaakt, die op de ongeveer 3500 adressen in Warnsveld wordt bezorgd”.

Ben Lansink vervolgt: “Voorgaande jaren was het mogelijk de bestellingen aan de deur op te nemen. Dit gaat nu in verband met de Covid-19 niet. De organisatie heeft daarom besloten de flyer aan te passen waardoor de bestellingen toch gemakkelijk gedaan kunnen worden. De flyer is voorzien van een QR-code, die rechtstreeks verbindt met de website van de Boys. Ook wordt in de flyer verwezen naar www.warnsveldseboys.nl. Op de flyer zijn de gegevens van de verkoper in de wijk vermeld, een appje of telefoontje met de verkoper is dan mogelijk, zodat in overleg de bestelling kan worden opgenomen”. Hans: "We zien nu gelukkig al veel bestellingen voor de compost, potgrond, turf en koemestkorrels, maar zien ook dat we de omzet van vorige jaren nog niet halen. Verder valt op dat op veel adressen meer wordt besteld. Mogelijk dat dit een effect is van de Covid-19, dat mensen minder zelf op pad gaan en laten meer thuis bezorgen?”.

Ben: "De compostactie loopt nog tot 21 februari. Op 6 maart worden de bestelde zakken bezorgd. Hopelijk kunnen we dan weer beter uit de voeten. In elk geval zullen de dan geldende voorschriften ten aanzien van Covid-19 worden gevolgd en zal op een verantwoorde manier het bestelde bij de mensen worden afgeleverd”.