Fietsende dierenvriend (2)

Als er iemand de afgelopen week de titel ‘kneus van de week’ verdient ben ik het wel. Vorige week vroeg ik mij af wie die fietsende dierenvriend toch is die dagelijks ruimhartig met dierenvoer strooit in de hele stad en in Warnsveld. Het Contact lag nog niet in de bus of de reacties stroomden binnen.

Wim Laurensse die woont in een appartement op de stadsmuur ziet van boven de fietsende dierenvriend nagenoeg dagelijks voorbijkomen. Vanaf de groene brug over de Berkel begint Eco Teunissen al met strooien en binnen de kortste keren dansen de tientallen meeuwen om hem heen. Met op zijn fiets volgepakte manden en tassen met zowel brood, groen- als strooivoer, allemaal gekregen van gulle winkeliers. Met veel plezier ziet hij ook Eco iedere morgen en avond zijn dierentuin in het Vogelpark verzorgen, met hertjes, pauwen, kalkoenen, schapen, geiten, allerlei soorten ganzen en eenden. Maar daar blijft het niet bij, want hij kan uren tussen zijn dierenvrienden verblijven en er soms zelfs in z’n hutje overnachten om de volgende morgen na een storm de rommel op te ruimen. Wim groet mij ook nog hartelijk als vroegere boekenklant van onze winkel op de Dreiumme.

A. Ruessink twijfelt of ik de boel in de maling neem. Weet die columnist écht niet wie die fietsende dierenvriend is? “Eco groet hem in ieder geval altijd vriendelijk als hij hem op zijn strooiroute tegenkomt op de Warnsveldseweg”, schrijft A. Jan stuurt een bericht vanuit de Coehoornsingel en adviseert mij eens bij Eco op bezoek te gaan en Jan Jaap Schoonhoven vindt dat onze dierenvriend helemaal bij de Zutphense gemeenschap hoort. Niek, die wel eens een stukje in de regionale krant schrijft, tipt mij ook om eens een kijkje te gaan nemen bij deze bijzondere Zutphenaar in zijn bijzondere verblijf aan de Isendoornstraat. Marco Wiggers beschrijft Eco als een bekende Warnsvelder die tegenwoordig in Zutphen woont. “Iemand met een heel bijzondere jeugd maar bovenal met een groot hart.” Han Otterloo refereert nog even aan de brand in zijn dierenverblijf van enkele jaren geleden. Eco heeft het geheel eigenhandig opnieuw opgebouwd. En voor de rest ben ik Henk, José, Anton, Brigiet en Ron dank verschuldigd voor de attente reacties.

Gelukkig is Tako Brouwer net zo'n kneus als ik. Bij zijn huis in Leesten zag hij ook overal hoopjes voer liggen. Eind vorig jaar werd het mysterie voor hem eindelijk opgelost. In het televisieprogramma Typisch Achterhoek op NPO 2 werd aandacht besteed aan deze man. En als u direct geheel coronaproof een kijkje wilt nemen bij Eco kunt u kijken op YouTube. Harry Leushuis heeft daar een aantal filmpjes geplaatst met als titel ‘Eco's Droom'. Dan kunt u zelf oordelen over deze paradijsvogel in Zutphen.

contact@bombeld.nl