‘Achterom kijken is prima, zolang je maar vooruit blijft denken’

Soms loopt alles even helemaal anders. Soms kan de wereld ineens helemaal op zijn kop staan. Dat hebben we in 2020 allemaal op onze eigen manier ervaren, meer dan ooit vanwege het ondertussen welbekende c-woord: Corona. Het brengt onzekerheid en zorgen met zich mee, maar vaak zijn dit dé momenten die zorgen voor inzichten en groei. Het vraagt namelijk om flexibiliteit, creativiteit, denken in mogelijkheden en op zoek gaan naar oplossingen.

Vaardigheden die ons allen altijd goed van pas komen, maar waar we vorig jaar meer dan ooit mee geconfronteerd, of beter gezegd, toe uitgedaagd werden. Zeker in de beginfase van corona, toen we te maken kregen met de eerste beperkende maatregelen, kon ik als redacteur het woordje ‘afgelast’ al niet meer zien. Het leek wel of niets meer doorging en de wereld even stil stond. En na iedere persconferentie hield ik mijn hart weer vast, maar.. ‘when life gives you lemons, make lemonade’. Met andere woorden: maak er het beste van. En dan zit er maar 1 ding op: schouders eronder en gáán.

Ik ben er trots op hoe we er als team van Achterhoek Nieuws mee om zijn gegaan. Samen. Samen met collega’s op zoek gegaan naar het nieuws achter deze nieuwe, onbekende situatie. De soms schrijnende verhalen maar vooral ook de prachtige initiatieven die ontstonden en de veerkrachtigheid waarmee men zocht naar oplossingen. Samen met onze correspondenten, die onze ogen en oren zijn in de diverse gebieden van onze titels, en ondanks alles de mooiste verhalen wisten te schrijven. Samen met onze adverteerders, die ondanks de tegenslagen van onder andere de lockdowns zochten naar mogelijkheden om toch de boel draaiende te houden en waarmee we samen oplossingen bedachten om dit onder de aandacht te brengen. Samen met onze columnisten, die ook buiten het c-woord, genoeg in de pen hadden om over te schrijven. Als team gingen we samen op zoek naar diverse invalshoeken en creatieve producties om de berichtgeving tot uiting te laten komen en u als lezer zo goed mogelijk te informeren en op de hoogte te houden van het lokale en regionale nieuws.

En dit blijven we doen.. samen! Want samen sta je sterk. Ik wens iedereen alle geluk en goeds toe voor het komende jaar en ik hoop dat 2021 voor ons allemaal wat beters in petto heeft. Maar laten we er vooral met z'n allen weer wat moois van maken. Want achterom kijken is prima, zolang je maar vooruit blijft denken.

Bernadet te Velthuis
Redacteur