Neleman opent in Zutphen eigen warehouse voor wijn

ZUTPHEN - 2021 moet nog beginnen maar de plannen zijn er al volop. De Zutphense wijnmaker Derrick Neleman opent in het begin van het nieuwe jaar tegenover het Polplein een eigen warehouse om alle online wijnbestellingen aan te kunnen. Op dit moment legt hij de laatste hand aan het warehouse, een B2C magazijn. In januari gaat hij proefdraaien en vanaf februari moeten alle online bestellingen dan vanaf het nieuwe magazijn verwerkt worden.

Vrachtwagens vol wijn rijden dan af en aan naar industrieterrein De Mars in Zutphen is de bedoeling. In het voormalige Motrac-pand aan de Pollaan, waar vroeger trekkers werden verkocht, opent Derrick Neleman (43) dan een groot magazijn om alle online wijnbestellingen van zijn wijnhuis in Valencia te verwerken. Een pand met een showroom van 350m2 en daarachter een magazijn van nog eens 650m2.

"Een prominente plek in de stad waar het allemaal is begonnen,’’ zegt Neleman. Op dit moment worden de online bestellingen nog vanuit Amsterdam en Westzaan verwerkt. Neleman kiest er bewust voor om dit allemaal terug te halen naar Zutphen.

Al langer zochten ze naar een geschikt pand. Hij werd vaak meegenomen naar plekken buiten Zutphen of naar afgelegen stukken industrieterrein. Hij is er trots op in Zutphen op een mooie zichtlocatie nu voor werkgelegenheid te zorgen. En natuurlijk voor opnieuw een stuk beleving van het wijnhuis.

De wijnbestellingen via internet groeien de laatste jaren volgens Neleman hard. Neleman behoort inmiddels tot de top vijf online wijnverkoopbedrijven in Nederland. ,"Dat is behoorlijk uniek. Wij zijn namelijk het enige bedrijf daarvan dat ook zelf de wijnboer is. Traditioneel zijn online wijnverkopers importeurs.’’

'Ik wil mensen

meekrijgen

de biologische

wereld in.

Met wijn wil

ik al drinkend

de wereld

mooier maken'


Hoeveel werknemers hij zoekt voor het warehouse laat hij in het midden. "We zoeken meerdere mensen op verschillende niveaus. Ons doel is onze boodschap achter de wijn, niet het volume. Ik wil mensen meekrijgen de biologische wereld in. Met wijn wil ik al drinkend de wereld mooier maken.’’

Neleman wijnen zijn biologisch en vegan gecertificeerd. Neleman plant bomen in het natuurpark waar de wijngaarden in liggen om de CO2 uitstoot te compenseren. Neleman wijnen krijgen jaarlijks hoge beoordelingen van wijnjournalisten in binnen- en buitenland. Ook de designs van de labels worden geroemd op internationale designblogs.