De herder met de kudde. Foto: Peter Tump

De herder met de kudde. Foto: Peter Tump

Vriendenstichting helpt Schaapskudde de Belhamel

WARNSVELD - Schaapskudde De Belhamel in Warnsveld, die op 1 januari van dit jaar is gestart, krijgt sinds halverwege het jaar steun. Op 2 juli 2020 is namelijk de stichting Vrienden van Schaapskudde de Belhamel opgericht, met als doel het ondersteunen en behouden van de schaapskudde.

De Belhamel zet zich in voor natuurlijke begrazing en landschapsbeheer met oog voor duurzaamheid en respect voor mens en dier. Met de kernwaarden Vertrouwen, Verbinden en Veilig proberen de schaapherders hun enthousiasme voor ‘schaapbeleving’ over te brengen op hun omgeving.

Op Schaapskudde de Belhamel zijn twee herders en een club enthousiaste vrijwilligers werkzaam. Daarnaastj is er een samenwerkingsverband met een zorgboerderij. Cliënten daarvan met een licht verstandelijke beperking verrichten allerlei werkzaamheden op de schaapskooi aan de Werkseveldweg in Warnsveld.
De stichting Vrienden van Schaapskudde de Belhamel is opgericht om de kudde te ondersteunen. Op financieel gebied, maar ook bij evenementen.

Bovendien neemt de stichting neemt de vrijwilligers onder haar hoede. Er wordt gezorgd voor kleding (voor eenheid in uitstraling), reis- en kantinekosten, maar ook eventuele cursussen die aansluiten bij de werkzaamheden op de schaapskooi, zoals schaap-verloskunde of schapen scheren.

Via de stichting kunnen donaties gedaan worden, die gebruikt zullen worden voor het onderhoud van de schaapskooi en de kudde.
Meer informatie op onderstaande website.


schaapskuddede belhamel.nl

De herders houden de dieren goed in de gaten. Foto: Peter Tump