Artwork Podcast. Foto: PR

Artwork Podcast. Foto: PR

Podcast met een flink Zutphens tintje

ZUTPHEN - “Het is één jaar na de feiten. Eén jaar na die avond die ons nationale trauma zou worden. Voorgoed in het collectieve geheugen gegrift. Geramd eigenlijk.” Die zinnen vormen het begin van een nieuwe en fictieve podcast: 'De verschrikkelijke pech van An.' Een podcast met een flink Zutphens tintje

Niet alleen werd de podcast geschreven en opgenomen in Zutphen, ook wonen drie van de zes stemacteurs in Zutphen. Sterker nog: in één straat. Een vierde is een voormalig inwoner met, nog altijd, een sterke binding met de stad.

De podcast vertelt in zes afleveringen het fictieve verhaal van An, die in een ziekenhuisbed ligt. Slapend, comateus misschien. Aan de hand van de verhalen van de bezoekers aan haar bed, leren we haar verhaal kennen. En - op de achtergrond - wordt de rampzalige avond gereconstrueerd waardoor An in het ziekenhuis belandde.

De eerste aflevering van De verschrikkelijke pech van An is vanaf dinsdag 29 december te beluisteren via Spotify, Soundcloud, Sticher en Apple Podcasts. Iedere veertien dagen verschijnt er een nieuwe aflevering. Op onderstaande website meer informatie, directe links naar de afleveringen en, vanaf januari, achtergronden, muziek en meer.


www.deverschrikkelijke pechvanan.nl