Mevrouw Schipper. Foto: PR

Mevrouw Schipper. Foto: PR

Breiclub Bornhof blijft bezig

ZUTPHEN - Ook in deze coronatijd blijven de deelnemers van de breiclub van het Bornhof gewoon aan het werk. Er wordt volop gebreid en gehaakt, van eenvoudige vierkante lapjes tot moeilijke patronen.

Tot bijna een jaar geleden kwam de breiclub wekelijks bij elkaar. Op de vrijdagmorgen werd er samen koffie gedronken in het Buurthuis van het Bornhof aan de Hobbemakade 246 in Zutphen. En sinds de coronamaatregelen ging iedereen gewoon thuis door met breien en haken. Af en toe is er contact op gepaste afstand, er moet toch worden overlegd wat er gemaakt kan worden. Zo worden er dekens vervaardigd van vierkante lapjes. Op bestelling worden sjaals, truien en/of vesten gemaakt. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de activiteiten op het Bornhof. Ook worden er onder meer truitjes, dekentjes en knuffels gemaakt voor de stichting Every boy & girl. Een stichting die zich inzet voor de allerarmste kinderen over de hele wereld (www.everyboyandgril.nl).

Ouderenfonds
De breiclub op het Bornhof is aangesloten bij het Ouderfonds. Dat heeft alle deelnemers getrakteerd op een kerstpakket. Twee vrijwilligers brachten deze welkome verrassing rond. Wie ook interesse heeft om te breien of te haken met een doel, kan zich aansluiten. De breiclub zorgt voor de benodigde materialen. De leden werken voorlopig nog thuis, maar de club hoopt snel weer bij elkaar aan de koffie in het Buurtcentrum van het Bornhof te zitten met het tikkende geluid van breipennen op de achtergrond. Informatie over de breiclub is te krijgen bij de medewerkers Activiteiten & Welzijn van het Bornhof: 06-5367 5398 of abbornhof@sutfene.nl.