Medewerkers halen de vers gebakken kerstollen van Bakkerij Verbeek uit Brummen op. Foto: PR

Medewerkers halen de vers gebakken kerstollen van Bakkerij Verbeek uit Brummen op. Foto: PR

340 Huurders sociale woningen verrast met traktatie

ZUTPHEN - Een aantal woningcorporaties en stichtingen die woningen verhuren in Zutphen wilde graag een kerstattentie aanbieden aan hun 340 huurders van sociale woningen om ze een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden. Lunchroom Genietcafé werd direct enthousiast en ging aan de slag om deze uitdaging vorm te geven.

Gijs Peteroff, eigenaar, vertelde dat het best een uitdaging was. "De planning was kort en tijdens de week voorbereidingstijd ging de extra zware lockdown in. Ons horecabedrijf heeft 24 medewerkers in dienst waaronder een aantal mensen met een dagbestedingsindicatie of anderszins een vorm van begeleiding naar een betaalde werkomgeving. Deze mensen zitten nu merendeels thuis omdat we voor de take away natuurlijk niet veel handjes nodig hebben. Deze opdracht kwam ons goed uit en had ook een heel sociaal karakter."

Biologische kerststol
"In ons rijksmonument Huize Borro hebben we een verhuurbare etage met zaalruimte. Dit is vanwege corona nu de perfecte ruimte om snel 340 verrassingstasjes in te pakken." Alleen, hoe kom je in een paar dagen tijd aan 340 fairtrade chocoladerepen en bijvoorbeeld 340 vers gebakken kerststollen?

'Het was een

feest om al

die blije

gezichten

te zien. Zó

dankbaar

werk'


Samen met bedrijfsleiders Rebeca en Lizette werden leveranciers gebeld en draaiboeken gemaakt. Bakkerij Verbeek uit Brummen wilde in de nacht van zondag op maandag productiecapaciteit reserveren voor 340 vers gebakken kerststollen. Negen medewerkers hebben die kerststollen aan de tasjes toegevoegd. Lizette: “Het was een strakke timing maar dankzij het draaiboek is het gelukt alle leveringen ’s morgens om 8 uur op één punt te hebben en een uur later waren alle 340 kerstattenties klaar voor de uitreiking”.

Persoonlijk uitgedeeld
Een flink deel van de medewerkers is vervolgens de wijken ingetrokken en hebben de tasjes stuk voor stuk persoonlijk overhandigd aan de bewoners. Uiteraard met in achtneming van de coronamaatregelen, dus op 1,5 meter afstand én mondkapje bij het aanbellen. Rebeca: “Het was een feest om al die blije gezichten te zien van mensen die totaal onverwacht een tas vol lekkernijen ontvingen. Zó dankbaar werk.”

Gijs vult haar aan: “Het mooie van deze actie was de samenwerking onder tijdsdruk waarbij een groot deel van het thuiszittende horecateam betrokken kon worden. En wat geweldig dat wij biologische producten de wijk in mochten brengen. Veel mensen hebben nu kennis gemaakt met de biologische lekkernijen die onze mooie sector te bieden heeft”.

In de zaal van Huize Borro werden de 340 verrassingstasjes ingepakt. Foto: PR