Kalender Uniek sport van de maand. Foto: PR
Kalender Uniek sport van de maand. Foto: PR

Kalenders 'Uniek sporten van de maand' zijn klaar

STEDENDRIEHOEK - Alle voorbereidingen waren klaar om 'Uniek sporten van de maand' te gaan lanceren. Kalenders lagen klaar om te gaan verspreiden en toen kwam het bericht over de lockdown. De organisatie isn trots op hoe de kalenders per gemeente geworden zijn, echter zal men de gemaakte plannen moeten bijstellen.

Elke maand staan er een aantal sporten centraal die men extra in de schijnwerpers zet met verhalen van sporters, sportaanbieders of over de sport zelf. Voor januari staan zwemmen, rolstoelbasketbal en bowlen op de kalender. Echter kan men deze sporten niet promoten vanwege de coronamaatregelen. Er wordt samen met de betreffende sportaanbieders naar een alternatief gezocht.

Coronaregels op site
Op de kalender staat een QR-code die verwijst naar de pagina van de sportaanbieder. Mocht het zo zijn dat er door corona aanvullende maatregelen gelden bij de sportaanbieder, dan kan men deze op die pagina vinden bij het kopje opmerkingen. Ook wordt gecommuniveerd wanneer de sport in die maand aan de beurt is.

Verspreiding kalenders
De verspreiding door de buurtsportcoaches wordt verplaats naar januari, wel worden ze opgehangen op openbare plekken. Digitaal worden ze wel verstuurd. De kalender van uw gemeente ontvangen? Neem dan contact op via Mirjam Beltman, zutphen@unieksporten.nl of Ilse Wonink, stedendriehoek@unieksporten.nl.