Kerstjournaal en kerstdiensten online te volgen

EEFDE - De Protestantse Gemeente Eefde vanuit de Ontmoetingskerk, heeft op aangeven van de gemeente Lochem, het kerstjournaal dat van 15 december tot kerstavond dagelijks zou worden uitgezonden, moeten afgelasten. Er is heel hard gewerkt aan de voorbereidingen door de taakgroep Kerk en Samenleving van de Ontmoetingskerk, samen met anderen uit het dorp. De teleurstelling is heel groot.

Na de afkondiging van de strenge lockdownmaatregelen op 14 december kwam op dinsdagmiddag laat bericht dat het niet door mocht gaan. Paul Zoerink en Gerda Kamphuis hebben om 19.00 uur, het tijdstip dat het eerste journaal zou beginnen, dit live vanuit de kerk kunnen vertellen. Gelukkig in het zicht van de mooie kerstboom en het kerststalletje, getooid in het stralend licht. Ook de schitterende boom en de levensgrote kerststal op het plein voor de kerk herinneren aan de boodschap van Kerst.

Iedereen die klaar stond om mee te werken wordt van harte bedankt voor hun inzet: de jonge fluitblazers en de Dickens groep van Concordia, de midwinterhoorngroep de Joppebloazers, de muzikanten van de Harmonie, de verschillende zangers en hun begeleiders, de mensen die gedichten zouden voordragen of een verhaal zouden brengen, de baksters van de Nieuwjaarsrolletjes, de schoolkinderen van de basisscholen, de herder met zijn schapen. En de technici die dit alles elke avond zouden uitzenden. De prettige sfeer tijdens de voorbereidingen beloofde een echt feest!

Kerkdiensten online
De komende tijd worden de kerkdiensten online gehouden zonder bezoekers, ook met Kerst. Met oudjaar om 17.00 uur vanuit de kerk in Gorssel. Een moeilijke en pijnlijke beslissing, desondanks toch genomen, uit verantwoordelijkheid voor ieders gezondheid en ook als signaal van verbondenheid met het dorp. In de hoop dat deze beslissing op begrip kan rekenen. De diensten zijn te volgen via kerkdienstgemist.nl, kies Eefde of Gorssel (voor oudjaar).

Kerstgroet voor iedereen
Als de nacht het donkerst is, is het licht van de morgen nabij. Houd moed, heb lief en wees gezegend!


ontmoetingskerk-eefde.nl