Jonas ten Brinke en Jan Brinkman. Foto: PR

Jonas ten Brinke en Jan Brinkman. Foto: PR

Fixxar blijft gedeeltelijk open

ZUTPHEN - Iedereen wordt geraakt door de lockdown die op 15 december van start is gegaan. De winkelstraten zijn leeg en iedereen moet zoveel mogelijk binnen blijven. Toch mag het onderdelenhuis Fixxar gedeeltelijk open blijven.

Fixxar, gevestigd in de Laarstraat 61, is een 'doe-het-zelfzaak'. De 'doe-het-zelfbranche' heeft een uitzonderingsregel van de overheid gekregen. Het personeel van de Fixxar is erg blij met de regeling. Zo laat medewerker Jan Brinkman weten: “Ik ben erg blij dat wij onze klanten op deze manier toch nog een beetje van dienst kunnen zijn.”

De heren van Fixxar mogen met een afhaalbalie werken, tevens mogen de stomerij- en pasfotoservice ook gewoon doorgaan. Repareren doet Fixxar als sinds jaar en dag en ook dit gaat niet verloren tijdens de lockdown. Hier zitten echter wel wat eisen aan verbonden.

Zo kan men niet zomaar binnenlopen maar moet men echt eerst een bestelling plaatsen, ook moet men voor het maken van een pasfoto een afspraak maken. Dit kan via de telefoon of Whatsapp (0575-767064), e-mail (zutphen@fixxar.nl) of via de webshop www.fixxar.nl. Het personeel vraagt dan ook vriendelijk dit te doen voordat men de winkel betreedt, anders mogen zij u helaas niet van dienst zijn. Voor reparaties of de stomerijservice kan men wel gewoon binnenlopen.

“Het is een moeizaam einde van het jaar 2020, maar we hopen iedereen in het nieuwe jaar gezond en wel weer in onze winkel te mogen ontvangen”, zo laat eigenaar Jonas ten Brinke weten.