In de Zuidwijken prijken weer vele sterren in de raamkozijnen; er is een fotowedstrijd. Foto: PR

In de Zuidwijken prijken weer vele sterren in de raamkozijnen; er is een fotowedstrijd. Foto: PR

Sterrenzoektocht in de Zuidwijken

ZUTPHEN - Het Wijkteam de Zuidwijken en alle beroepskrachten, die werkzaam zijn in de wijk wensen de wijkbewoners een gezond en gelukkig 2021. Ze zijn de vele vrijwilligers en Zuidwijk-bewoners dankbaar voor hun inzet voor deze wijk, zeker in dit door de coronapandemie geteisterde jaar.

Extra moeilijk was het jaar 2020 omdat wijkgebouw de Uitwijk het grootste deel van de tijd gesloten was vanwege corona. Naar verwachting zal het niet eerder dan half februari 2021 worden voordat er weer gebruik kan worden gemaakt van de Uitwijk, omdat er momenteel een grondige restauratie plaatsvindt.
De keuken, toiletten et cetera van het wijkgebouw worden vervangen en straks zullen de bezoekers daar weer fantastisch terechtkunnen met de activiteiten zoals het Eetcafé, koken, kaarten en tekenen, schaken en muziekles en andere creatieve - en activiteitengroepen. En niet te vergeten de inloopspreekuren van Perpspectief en andere dienstverlenende mensen.

Op de websites van het Wijkteam de Zuidwijken en Perspectief kan men informatie vinden over de stand van zaken, de bewoners initiatieven, het werk en hoe men zelf actief kan worden. Heeft men belangstelling om mee te doen of een leuk idee, neem dan eens contact met het wijkteam op. Dat kan via Wijkteamdezuidwijken@gmail.com of tel. 0575-521908.

Sterrenzoektocht
Langzaam verschijnt in de Zuidwijken de een na de andere ster in het raamkozijn. Een zelf gevouwen ster van vloeipapier, een papieren ster met een lichtje erin en nog vele andere varianten.
'Welke ster laat jij fonkelen in de wijk voor een sfeervolle Kerst- en/of Nieuwjaarswandeling in de Zuidwijken?', zo luidt de uitnodiging van de redactie van de Zuidwijken. Doe mee aan de Fotowedstrijd ‘Op zoek naar het licht in de Zuidwijken’ en ga de Zuidwijken in om op een creatieve manier het licht te fotograferen.

De inzendingen dienen uiterlijk 31 januari te zijn gemaild naar redactiedezuidwijken@gmail.com. Er zijn leuke prijzen te winnen en de mooiste foto’s worden getoond op het scherm bij AH de Brink.