Edward Kerkemeijer in zijn SNS-filiaal te Lochem, dat qua inrichting als voorbeeld dient voor de nieuwe vestiging in Zutphen. Foto: Eric Klop

Edward Kerkemeijer in zijn SNS-filiaal te Lochem, dat qua inrichting als voorbeeld dient voor de nieuwe vestiging in Zutphen. Foto: Eric Klop

SNS Zutphen verhuist naar ruimer pand aan Beukerstraat 85

‘We laten zien dat we er zijn’

Door Eric Klop

ZUTPHEN – SNS Zutphen opent vrijdag 18 december een nieuwe locatie. De bank verhuist van Beukerstraat 64 naar het schuin ertegenover gelegen pand aan de Beukerstraat 85. De voornaamste reden is volgens franchisenemer Edward Kerkemeijer meer ruimte. “Bovendien geeft de verhuizing het signaal dat SNS aanwezig en zichtbaar blijft. Dichtbij de klant.”

Kerkemeijer was in Zutphen al langere tijd op zoek naar een andere locatie waarin alle bankproducten, variërend van betalen en sparen tot verzekeringen en hypotheken, richting klant nóg beter tot hun recht kunnen komen. Die vond hij op de Beukerstraat 85. “Dit pand stond al enige tijd leeg. Na een ingrijpende verbouwing, waarbij rekening moest worden gehouden met de monumentale status van het gebouw, kan ik de nieuwe SNS-locatie per 18 december officieel in gebruik nemen.”

SNS voert sinds 2008 een beleid waarin wordt toegewerkt naar exploitatie van de vestigingen door franchisehouders die veelal op de hoogte zijn van het lokale en regionale reilen en zeilen. Edward Kerkemeijer is een van hen. Na verspreid over de regio jarenlang in loondienst van ING en Rabo onder meer gewerkt te hebben als accountmanager en kantoordirecteur, begon de geboren Achterhoeker, toe aan een nieuwe uitdaging, in 2012 met het runnen van de SNS-filialen in Rijssen en Lochem. Vijf jaar later nam hij ook de Zutphense vestiging onder zijn hoede. “De producten komen volledig overeen met die van het ‘merk’ SNS. Het voordeel van franchising is echter dat zowel de particuliere als zakelijke klant behalve de professionaliteit, deskundigheid en zekerheid van een grootbank bovendien kan rekenen op het persoonlijk contact en de aandacht van een lokale ondernemer. Wie contact opneemt krijgt direct een van onze vijftien eigen medewerkers te spreken. Dat vinden veel mensen een prettig idee en straalt vertrouwen uit. Daarnaast is het zelfs zo dat klanten via de SNS-app ‘Eén-tweetje’ kunnen aangeven met welke adviseur zij contact willen hebben. Die belt dan persoonlijk terug.”

Onderscheid
De nieuwe vestiging in Zutphen betreft opnieuw een A-locatie. “Dit is zowel een keuze van SNS als van mij”, zegt Kerkemeijer. “We willen onderscheid maken, laten zien dat we er zijn. Dit in tegenstelling tot andere grootbanken die zich fysiek meer en meer terugtrekken. Maar mensen hechten aan persoonlijk contact. Vinden het fijn om met de adviseur aan dezelfde tafel te zitten en elkaar onder het genot van een kopje koffie in de ogen te kunnen kijken. Het zijn belangrijke zaken waar de klant zich over wil laten informeren. Het gaat niet om de aanschaf van een pak suiker.”

De 52-jarige franchisenemer speelt daar met de setting binnen de nieuwe, ruimere vestiging aan de Beukerstraat 85 op in. Daarbij liet hij zich leiden door de verbouwing van zijn filiaal te Lochem, waarvan vorige maand de afronding plaatsvond. “Modern, met de mogelijkheid om zowel rond de tafel als aan een soort bar van gedachten te wisselen. Rechte lijnen in plaats van ronde. Nieuwe meubels en wandbekleding ook. Kortom, een interieur waarin klanten zich anno 2020 helemaal thuis voelen. En waarbij zij kunnen rekenen op deskundig advies waarin levering van bankproducten door andere partijen niet over het hoofd wordt gezien. Wat de klant belangrijk vindt staat centraal, of het hem of haar nou om de kosten dan wel een bepaalde service gaat of niet. Wij adviseren naar wens en behoefte. Zo breed mogelijk, iets waarin SNS zich zondermeer onderscheidt van andere grootbanken.”

SNS staat ook in het nieuwe Zutphense filiaal zo dicht mogelijk bij de klant. Het zogenoemde flappen tappen, direct tegenover de nieuwe locatie, behoort als gevolg van verscherpte veiligheidsredenen echter (tijdelijk) niet tot de mogelijkheden. Of en wanneer dat weer kan is volgens Edward Kerkemeijer nog een vraagteken.

SNS Zutphen aan de Beukerstraat 85 is op maandag geopend van 13 tot 18 uur, dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 18 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17 uur. De bank is telefonisch bereikbaar via het centrale nummer 030-6333000. Bellers komen dan automatisch, via nummerherkenning, bij de eigen lokale vestiging terecht. Door de huidige Corona maatregelen is het helaas niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen. Meer informatie biedt de website.


www.snsbank.nl/zutphen