Puzzelen tijdens de lockdown

Puzzelen tijdens de lockdown

Vervolg van voorpagina
Door Alize Hillebrink

ZUTPHEN - Puzzelen is populair. Reden voor de populariteit is de coronapandemie, waardoor veel mensen thuis zijn gaan het puzzelen. Volgens Pieter Keuzekamp, sinds 1989 jaar eigenaar van de fotozaak in de Korte Beukerstraat in Zutphen, is zijn idee om puzzels van Zutphen te maken het resultaat van een steeds groter wordende sneeuwbal. "Het begon met kerstkaarten van Zutphen, daarna volgden ansichtkaarten en kalenders van onze mooie stad. Door de corona kwam het idee om puzzels te maken van ‘mijn' stad.” Puzzelen is in deze periode voor jong en oud een favoriet tijdverdrijf. "Tijdens de huidige lockdown kun je thuis al puzzelend toch nog genieten van de schoonheid die onze mooie Hanzestad te bieden heeft,” aldus Keuzekamp.

Lokale economie
Maar, volgens de Zutphense ondernemer is er ook een andere kant van de medaille: “Veel ondernemers moeten momenteel puzzelen om het hoofd boven water te houden.” Hij is dan ook trots dat zijn collega-ondernemers ondanks de tegenslagen door corona hun schouders eronder blijven zetten. Met de puzzels wil Keuzekamp ondernemend Zutphen een duwtje in de rug geven. “Laat de economie niet tot stilstand komen”, is het motto van ondernemend Zutphen. “Ik sta vierkant achter onze ondernemers en achter onze stad,” aldus Keuzekamp.

Stedenpuzzels:

Geschiedenis

in een

eigentijds jasje

Stadspromotie
De stedenpuzzels zijn volgens Keuzekamp ook een mooie aansluiting op de stadspromotie. “Als ik naar de puzzel kijk, zie ik een stuk geschiedenis in een eigentijds jasje. Wat door de eeuwen heen in de binnenstad tot stand is gebracht komt knap samen in 1.000 stukjes. Het geeft een mooi beeld van de monumentale stad waarin wij wonen. Daarnaast is het een geweldig relatiegeschenk. Het is weer eens iets anders dan een potje Zutphense mosterd.” Volgens Keuzekamp sluiten de puzzels perfect aan bij de al bestaande promotie, “maar ook op de initiatieven van bijvoorbeeld onze plaatselijke VVV-inspiratiepunt Zutphen.”

Verkoopinformatie
De stedenpuzzels zijn verkrijgbaar in 1000, 500 en 120 stukjes. De puzzels zijn lokaal gefabriceerd en verpakt in een luxe witte magneetdoos met een stevige kartonnen bedrukte sleeve. Als extraatje zijn een aantal puzzels voorzien van een Golden Ticket. Heeft u een Golden Ticket? Dan krijgt u de puzzel gratis! De Stedenpuzzels zijn te koop bij Foto Pieter Keuzekamp. Stuur een mailtje naar info@keuzekamp.nl en Pieter bezorgt de puzzels in een straal van 20 km rond Zutphen. De puzzels zijn ook te koop bij Primera, Korte Hofstraat 7 en VVV, Houtmarkt 75 te Zutphen. Kijk voor meer informatie op: www.stedenpuzzels.nl


Maak kans op een gratis stedenpuzzel van Foto Pieter Keuzekamp door mee te doen aan de Fotopuzzel van Contact (elders in deze krant)