Zoek de kerststal, coronaproof

WARNSVELD - Er kan dit jaar erg weinig tijdens de kerstdagen, helaas. Vanuit de Martinuskerk is een buitenactiviteit voor kinderen bedacht die wél kan, coronaproof: de Kerststallen-zoektocht. Dat is een soort 'berenjacht', zoals we die aan het begin van de lockdown in het voorjaar voor de kinderen hadden; nu gecombineerd met een puzzeltocht. Waar zijn kerststallen-met-figuurtjes in de vensterbanken? Ze zijn van aardewerk, hout, papier, glas, metaaldraad, wol, et cetera; het kunnen ook uitgeknipte figuren zijn, die tegen het raam zijn geplakt.

In het oude dorp van Warnsveld en in Leesten kan men vanaf zondag 20 december (vierde Advent) tot en met zondag 3 januari (Driekoningen), op zoek gaan. De straten staan op het puzzelblad dat vanaf vrijdag 18 december van de website van de Martinuskerk (www.pknwarnsveld.nl), onder 'actueel' kan worden gedownload. Volwassenen kunnen daar de kerstquiz over het kerstverhaal vinden – alle 13 goed?

De tocht is op ieder moment in de kerstvakantie te lopen, coronaproof, door één gezin of familie of door een stel kinderen. Er is vanwege corona geen vastgestelde route, wel een aantal straten die meedoen. Voor de goede orde: er is verder geen contact, want het is niet de bedoeling dat er aangebeld wordt of dat je in de tuin gaat staan.

Te leen
Als men een kerststal-met-figuurtjes heeft, zet 'm dan voor het raam! Wie er nog eentje over heeft of te leen, belt naar: Liesbeth Burger; kerk.burgeres@tele2.nl of tel. 0575-524468. Meer informatie over de zoektocht bij haar.