Dankzij FC Zutphen-lid Joep van den Bijgaart gaat er ook een groot deel van de oliebollen naar personeel van het ziekenhuis en andere zorgorganisaties. Foto: PR

Dankzij FC Zutphen-lid Joep van den Bijgaart gaat er ook een groot deel van de oliebollen naar personeel van het ziekenhuis en andere zorgorganisaties. Foto: PR 

FC Zutphen trakteert zorgpersoneel in Zutphen

ZUTPHEN - Al meer dan 50 jaar bakt FC Zutphen oliebollen. Dit jaar ook. Maar de oliebollenploeg van de club bakt eind december niet alleen voor de mensen die de delicatesse zelf bestellen. Dankzij FC Zutphen-lid Joep van den Bijgaart gaat er ook een groot deel van de lekkernij als traktatie naar personeel van het ziekenhuis en andere zorgorganisaties. "Zo genieten we samen. En het is een leuke manier om medewerkers in de zorg te bedanken voor hun harde werken".

Het is bij de oliebollentraditie van de Zutphense voetbalclub gebruikelijk dat jeugdleden langs de deuren gaan om oliebollen te verkopen. Door corona is dat dit jaar niet mogelijk. Met online verkoop via de website is daar snel een oplossing voor bedacht. En die verkoop loopt best aardig, maar niet zo succesvol als verkoop aan de deur.

Recordbestelling dankzij Joep
Dat bracht Joep, die al sinds zijn jonge jaren bij de oliebollenactie betrokken is, op een idee. "Ik stuurde een Tikkie naar een aantal vrienden. Met de vraag of ze mij een zelf te kiezen bedrag wilden betalen. Van de opbrengst bestel ik dan oliebollen bij mijn club". Er volgden gulle bijdragen. De actie van Joep moet leiden tot de grootste bestelling in de clubgeschiedenis. Maar de actie van Joep is niet alleen gericht op het welzijn van zijn club. "De oliebollen die ik bestel delen we op 30 december uit aan het personeel van het ziekenhuis en van andere zorgorganisaties". Deelnemers aan de actie steunen dus de voetbalclub én dragen bij aan een warm gebaar naar het zorgpersoneel in Zutphen.

De actie bleek al snel een succes. "Ja het ging best hard. Met het mediateam van FC Zutphen heb ik voor wat extra promotie gezorgd. Toen liep het wel een beetje uit de hand", lacht Joep. Uiteindelijk heeft hij meer dan 4.000 euro opgehaald voor zijn club. "Fantastisch", glundert hij trots. "En weet je wat zo mooi is? Ik dacht bij het begin van de actie alleen aan personeel in het ziekenhuis. Maar omdat het zo’n succes is geworden, trakteren we straks nog veel meer zorgpersoneel. En dat is mooi in deze decembermaand".

De komende dagen vindt overleg plaats met verschillende zorgorganisaties. "Ik heb nu al zin in 30 december. Heerlijk om met FC Zutphen heel veel mensen blij te maken!".