Wethouder Mathijs ten Broeke bij de boom, nadat hij de lichtjes heeft aangedaan. Foto: Henk Derksen

Wethouder Mathijs ten Broeke bij de boom, nadat hij de lichtjes heeft aangedaan. Foto: Henk Derksen

Lichtpuntjes in het Waterkwartier

ZUTPHEN - De donkere dagen voor kerst zijn dit jaar extra donker door corona. Activiteiten zijn afgelast en veel ontmoetingen zijn niet mogelijk. Om de saamhorigheid in de wijk te versterken staan er nu acht kerstbomen in het Waterkwartier, zodat er in deze moeilijke tijd toch wat lichtpuntjes zijn. Op vrijdag 11 december zijn de bomen neergezet en om 17.00 uur gingen de lampjes aan. Op het Lunetteplein was wethouder Mathijs ten Broeke aanwezig om de lichtjes te ontsteken.

Diverse bedrijven en organisaties dragen bij aan het initiatief van Stichting Waterkwartier Zutphen. Er is huis-aan-huis een folder verspreid, met de uitnodiging om mee te doen. Hierin staat onder andere bij welke winkels bewoners en hun kinderen knutselspullen kunnen ophalen om daarmee zelf iets te maken en in de boom te hangen. Op deze manier helpt de hele buurt mee om de bomen te versieren.

Margreet Berends van Stichting Waterkracht en Jasmijn van der Graaf, wijkregisseur, bij de boom op het Lunetteplein. Op de achtergrond Ahmad en Jan, die de boom hebben neergezet. Foto: Henk Derksen