Herbert van Aken (Voedselbank Zutphen), Michaël Kors en Marc van Zanten (Rotary RIO aan de IJssel), Yolanda van Aken en Jaap Koning (Voedselbank Zutphen). Foto: PR
Herbert van Aken (Voedselbank Zutphen), Michaël Kors en Marc van Zanten (Rotary RIO aan de IJssel), Yolanda van Aken en Jaap Koning (Voedselbank Zutphen). Foto: PR

3200 blikken conserven voor Voedselbank

ZUTPHEN - Door corona kon de jaarlijkse wijnproeverij voor het goede doel niet doorgaan. Rotary RIO aan de IJssel wilde toch iets doen voor de Voedselbank en verkocht de Samen Sterk Wijnbox. Met de opbrengst hiervan schenkt zij de Voedselbank ruim 3200 blikken conserven.

“We schenken dit jaar geen glazen wijn, maar blikken conserven”, zegt voorzitter Marc van Zanten met een lach. “Veel mensen hebben de afgelopen jaren onze wijnproeverij bezocht en genoten van smakelijke wijnen en hapjes. Dat kon dit jaar helaas niet, maar we wilden als serviceclub toch wat doen voor onze medemens in deze voor velen moeilijke tijd. Ik ben trots op dit mooie resultaat.”

De Samen Sterk Wijnbox was voor iedereen te bestellen, van particulier tot bedrijf. Voor bij het kerstdiner thuis of als leuke attentie. Zo gaf Makelaardij Eggink Maalderink bij iedere verkoop een wijnbox cadeau. “De Voedselbank is blij met deze donatie”, vertelt Jaap Koning, “want het is echt fijn om een grote voorraad te hebben van een houdbaar product van goede kwaliteit.” Rond Kerst is er meer aanbod vanuit de supermarkten, maar daarna wordt het weer minder. Met deze schenking kan de Voedselbank ook verderop in de winter haar klanten een gevarieerd pakket aanbieden. De lange houdbaarheid maakt de Voedselbank minder afhankelijk van wat winkels aan etenswaren doneren.

Steun de Voedselbank
De Voedselbank Zutphen voorziet wekelijks ongeveer 600 mensen van eten. Wie wil helpen, kan doneren of zich aanmelden.


voedselbankzutphen.nl