Om Zutphen in kerstsfeer te brengen zijn honderden bomen gezet. Foto: PR
Om Zutphen in kerstsfeer te brengen zijn honderden bomen gezet. Foto: PR

Bomen brengen kerstsfeer in de binnenstad

ZUTPHEN – Ondanks dat kerstinkopen doen dit jaar anders dan anders is, doet de binnenstad er veel aan om toch kerstsfeer te creëren. Binnenstadmanager Remco Feith en Zutphen Promotie-directeur Mark Schuitemaker hebben afgelopen week kerstbomen uitgedeeld aan bijna alle winkeliers in het voetgangersgebied in de binnenstad.

“Zutphen staat bekend om de sfeer en die gezelligheid willen we ook in stand houden in de decembermaand”, aldus de beide heren. De bomen, het zijn er bijna vierhonderd in totaal, zijn beschikbaar gesteld door het Ondernemersfonds en Zutphen Promotie. Schuitemaker: “Zowel de winkeliers als bezoekers reageren ontzettend positief op deze actie.”

Samenwerking
Om de bomen naar de binnenstad te krijgen, werkten ze samen met Café Camelot en Tent Around uit Zutphen. Tent Around, dat normaliter in heel Nederland en ook in Zutphen tenten voor evenementen verzorgt, en Camelot werkten graag mee om de stad nog mooier te maken. “Nu konden we elkaar goed helpen: wij een sfeervolle stad en zij een opdracht.”