Baderorgel – Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar
Baderorgel – Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar

Succesvol jaar voor Stichting Henrick Baderorgel

ZUTPHEN - Ondanks de beperkingen die corona met zich meebracht is 2020 een succesvol jaar geworden voor de Stichting Henrick Baderorgel. Van juni tot en met oktober zijn er vrijwel wekelijks concerten geweest in de Walburgiskerk te Zutphen. Professionele organisten, andere instrumentalisten en vocalisten traden op voor het toegestane maximaal aantal toehoorders.

De Stichting Henrick Baderorgel kent een jarenlange traditie: de uitvoering op Tweede Kerstdag van de beroemde ‘Lessons of Carols’, die altijd druk bezocht werden. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk door de beperkende maatregelen rond Covid-19.

De voorbereidingen voor concertseizoen 2021 zijn in volle gang. Zo zal er veel aandacht worden besteed aan de in Deventer geboren componist/organist Jan Pieterszoon Sweelinck (die in 1621 overleed).

Als opmaat naar het Sweelinck jaar 2021 heeft organist Klaas Stok, vaste organist van de Walburgiskerk, dertien orgelcomposities van Jan Pieterszoon Sweelinck opgenomen op het Baderorgel. De site biedt alle informatie over de prachtige CD met een uitgebreid tekstboekje, die dit najaar is verschenen. Het is te koop in de kerk en via de webshop van de Baderstichting. Daarmee ondersteunt de koper tevens de Baderstichting. Ook is het mogelijk zich aan te melden als donateur.


www.baderorgel.nl