Anoushka Ebbinge-van Rappard maakt ze een bijenwastekening. Foto: PR
Anoushka Ebbinge-van Rappard maakt ze een bijenwastekening. Foto: PR

Kunst als invalshoek voor coaching bij Praktijk de Cirkel Rond

WARNSVELD - Je kunt op een leuke, luchtige manier antwoord krijgen op de vragen die jou bezighouden in het leven. Anoushka Ebbinge-van Rappard laat dit zien met haar nieuwe manier van coaching, Encaustic Art®.

Door onze correspondent

Terwijl Anoushka met jou in gesprek gaat, maakt ze een bijenwastekening. Jij kiest de kleuren, Anoushka zet ze op papier. Al vrij snel ontstaat er een uniek, persoonlijk resultaat. Ontdek eerst zelf wat je in de tekening ziet en laat je verwonderen over wat er gebeurt als je je openstelt. Na de sessie, die zo’n anderhalf uur duurt, neem je de tekening als tastbare herinnering mee naar huis.

Anoushka: “Als massagetherapeut en natuurgeneeskundige begeleid ik al bijna vijftien jaar mensen met persoonlijke vraagstukken. Ook begeleid ik al langere tijd mensen in hun ziekteproces én laatste levensfase. Encaustic Art® is een mooie aanvulling op het werk dat ik doe. Juist als je met grote vraagstukken zit, kan het prettig zijn om daar op een speelse, luchtige manier naar te kijken. Encaustic Art® helpt je een beetje het kind in je naar boven te halen waardoor je vanzelf op een pure, onbevangen manier leert kijken.”

'Soms is

praten niet de

juiste ingang

om ergens te

komen'

“Soms is praten niet de juiste ingang om ergens te komen. Misschien is dan óók het lichaam niet altijd de juiste ingang. Met Encaustic Art® als speelse, creatieve kant van coachen voelt het voor mij alsof de cirkel nog ronder wordt. En het mooie is dat ik mijn verschillende disciplines kan combineren. Als er bijvoorbeeld uit een tekening een bepaald lichaamsdeel naar voren komt, kan het heel goed zijn dat er in de massage daar extra aandacht aan gegeven wordt.”
De winter is bij uitstek een moment van bezinning. Je keert weer dieper in jezelf, kijkt terug naar wat het afgelopen jaar jou bracht en je maakt de balans op voor het nieuwe jaar. Een cadeaubon, in de komende periode, aan iemand in jouw nabijheid, kan een extra lichtpuntje geven.
“Voor mij als therapeut/coach is het elke keer weer een verrassing wat er, al werkend, tevoorschijn komt op papier. Het is aan mij om me geheel open te stellen tijdens het maken van zo’n tekening en dat maakt het proces ook voor mij erg bijzonder.”

In het voorjaar van 2021, hoopt Anoushka weer te kunnen starten met het geven van workshops, waarbij je zelf de Encaustic Art® methode kunt ontdekken. "Zo kunnen we bijvoorbeeld ook in groepsverband een tekening maken waarbij ieder een hoek van het vel voor zijn rekening neemt en je naar een gezamenlijke verbinding toewerkt. Dat is ook voor bedrijven een interessante manier om de ‘communicatie' en het ‘samenwerken' te onderzoeken. Je ontdekt gewoon dingen die je op een andere manier niet te zien krijgt. Het tastbare, vaak prachtige resultaat helpt je daarna ook nog eens om je doelen niet te vergeten.”
Vraag Anoushka vrijblijvend naar de mogelijkheden van Encaustic Art® en neem contact op via onderstaand adres. N.B. Wanneer het niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan een sessie ook aan huis plaatsvinden.


Praktijk De Cirkel Rond, Heelhuus Gezondheidscentrum, Gaikhorst 2

www.praktijkdecirkelrond.nl

06-12237824

Het resultaat van de tekening is iedere keer weer verrassend. Foto: PR