Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar

Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar

Veertiendaags Kerstfestival light in de Walburgiskerk

ZUTPHEN - Kerst moet dit jaar anders. Grootschalige kerstconcerten en kerstzangavonden en kerstnachtdiensten zijn niet mogelijk. Maar een veertiendaags kleinschalig kerstfestival wel. De Walburgiskerk opent van 11 tot en met 24 december elke dag zijn deuren van 16.00 tot 19.00 uur om in deze coronatijden zoveel mogelijk Zutphenaren de gelegenheid te geven van de kerstsfeer en kerstgedachtes te proeven.

Naast de kaarsen in de middeleeuwse kaarsenkroon branden er elke dag de kaarsen in twaalf grote kerstbomen, die zijn opgetuigd door Zutphense maatschappelijke organisaties en ondernemers.
Terwijl bezoekers kunnen genieten van die kerstsfeer en de verkrijgbare warme chocolademelk, glühwein of erwtensoep (alles corona-proof), worden er kerstverhalen verteld of wordt er muziek gemaakt. Elke dag is er een ander samengesteld programma. Vanwege corona is het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de kerk zijn kan helaas beperkt. Van tevoren aanmelden via reserveren@walburgiskerk.nl wordt ten zeerste aanbevolen. Wanneer het aantal toegestane bezoekers dreigt te worden overschreden gaat de deur dicht. Bezoekers die zich hebben aangemeld krijgen voorrang. Bezoekers wordt gevraagd niet langer dan drie kwartier in de kerk te zijn en daarmee plaats te maken voor andere bezoekers.
Het tijdschema van elke dag is als volgt. Om 16.15 uur een kerstverhaal voor de kinderen; 17.00 uur circa 20 minuten muziek; 17.45 uur circa 20 minuten muziek; 18.30 uur een kerstverhaal voor volwassenen.
Op 24 december is de kerk de hele avond open en is er een programma voor jong en oud georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Gemeente Zutphen.
De kerstverhalen worden verteld door een vertellerscollectief en leden van de leesclub Nescio of Walburgiskerk-vrijwilligers. De muziek wordt verzorgd door leerlingen van de muziekschool en een aantal professionele Zutphense musici. Het precieze programma wordt gepubliceerd op de site www.walburgiskerk.nl.
In de winkel van de Walburgiskerk zijn kerstkaarten en kerstattributen te verkrijgen. Ook is er een tafel van Amnesty International, waaraan bezoekers een kaart kunnen schrijven.
De toegang voor het kerstfestival light bedraagt 5 euro. Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang. De warme dranken zijn tegen betaling te verkrijgen.

Kaarsenkroon in de Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar
Kaarsenkroon in de Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar